Hlavní obsah

V Tančícím domě se otevřel hotel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyřhvězdičkový hotel byl v úterý otevřen v Tančícím domě. Hostům nabízí kromě luxusního ubytování možnost pobývat uvnitř stavby, kterou většina turistů obdivuje pouze zvenčí. Z většiny pokojů je vidět na Pražský hrad. Pokoje jsou ve dvou patrech domu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nově otevřený hotel v Tančícím domě nabízí apartmány s výhledem na hradVideo: AP

 
Článek

Hotel má 21 pokojů. Ve věžích jsou až 70 metrů čtverečních velké apartmány s přímým výhledem na Pražský hrad. Tyto dva nejluxusnější apartmány v obou věžích se jmenují Ginger Royal Suite a Fred Royal Suit. „Máme od majitele budovy smlouvu na deset let. Pokud se přibližně za dva roky ukáže, že vybudovat v Tančícím domě hotel byl dobrý nápad, budeme uvažovat o jeho rozšíření,“ řekl bývalý fotbalista Vladimír Šmicer, který je investorem hotelu.

Foto: Dancing House Hotel

Výhled z hotelového apartmánu

Tančící dům stojící na pražském Rašínově nábřeží slaví letos 20 let od svého vzniku. Budovu postavili architekti Frank O. Gehry a Vlado Milunič mezi lety 1994 a 1996. Za dvě desítky let Tančící dům nasbíral řadu ocenění a stal se jednou z nejfotografovanějších staveb Prahy.

Od prosince 2013 budovu vlastní Pražská správa nemovitostí. Budova slouží jako galerie, je tam také administrativní centrum, restaurace a turisticky frekventovaná vyhlídka na střešní terase s Glass Barem a unikátní podívanou na Hrad a panorama Prahy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám