Hlavní obsah

Thajsko otevírá v Praze turistickou centrálu, Česko vidí jako slibný trh

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Thajsko loni navštívilo přes 30 miliónů turistů. Odhaduje se, že v roce 2016 zavítá do země přibližně jen 379 tisíc turistů ze středoevropského či východoevropského regionu. Není tak divu, že chtějí Thajci toto číslo zvýšit. Pomoci by tomu mělo i nové zastoupení, které se v Praze otevírá.

Foto: archiv TAT

Guvernér Thajského úřadu pro cestovní ruch Jutchasak Supason

Článek

V loňském roce Thajsko navštívilo 39 000 Čechů, což je v rámci regionu velmi slušné číslo a šlo o devítiprocentní nárůst oproti roku 2014. Thajsko však věří, že může být nárůst v ČR a zemích směrem na východ ještě výrazně vyšší.

„Pražská kancelář je pro naši novou strategii důležitá. Vidíme Českou republiku a okolní státy střední a východní Evropy jako třeba Polsko, Maďarsko, Slovensko, Rumunsko, Bulharsko a Ukrajinu jako slibné zdroje turistů,” uvedl během slavnostního otevření pobočky ve čtvrtek guvernér úřadu Yuthasak Supasorn.

Nová turistická kancelář se podle všeho soustředí zejména na ty turisty, kteří by měli v plánu do Thajska vycestovat zcela poprvé. Právě tím by měla být pro Českou republiku a okolní země důležitá.

Thajsko dlouhodobě láká nejen milovníky pláží, ale také fanoušky asijské gastronomie, starých chrámů a nakupování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám