Hlavní obsah

Změřit si tlak a udělat rentgen. V Soulu se rozmáhá zdravotní turistika

Novinky, mšv

Strávit volný čas na vyšetřeních není asi obvyklá představa kvalitně strávené dovolené. Do jihokorejské metropole Soulu ale turisté přesně za tímto účelem míří. Podle dat tamních úřadů zavítalo loni do města přes 166 000 lidí, aby si dopřáli zdravotní péči. Soul chce nyní na tuto nezvyklou turistiku nalákat další návštěvníky.

V Soulu vzkvétá zdravotní turistika, loni ho navštívilo 166 000 pacientůVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

„Povědomí veřejnosti o zdravotnických službách v Soulu je relativně nízké navzdory tomu, na jaké úrovni jsou,“ řekl šéf centrály sportu a turistiky Kim Eui-Seung pro jihokorejskou televizi YTN. „Chceme dostat tuto informaci k lidem, chceme je nalákat na naši kvalitní zdravotní péči, a tak se snažíme ji pomocí programů všemožně propagovat,” dodal.

Nejsou to jen standardní vyšetření, za čím mohou návštěvníci zamířit — měření tlaku nebo kontrola zraku jsou přeci jen dost obyčejné procedury. Ale odjet na dovolenou a odvézt si jako suvenýr třeba plastickou operaci, to je odvážnější. Kromě moderní, takzvané západní medicíny, ale Soul nabízí i alternativní varianty, které pacientům pomohou nastolit tělesnou i duševní rovnováhu.

Výhodou Jižní Koreje je prý i příznivá cena. Například za operaci při léčbě hemoroidů lidé zaplatí jen něco kolem 27 000 korun, zatímco v USA by za stejný zákrok zaplatili skoro desetinásobek. A léčba rakoviny vyjde třeba oproti Thajsku či Singapuru na poloviční cenu.

Eui-Seung dodal, že jeho úřad má v plánu napojit se na vlivné cestovní agentury, aby se tyto informace dostaly i k lidem ze zámoří či z Evropy.

Reklama

Výběr článků

Načítám