Hlavní obsah

V ulicích španělského městečka se válčilo rajčaty

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední srpnový den zavalily španělské městečko Buñol u Valencie hromady rajčat. Nákladní automobil jich přivezl 160 tun, lidé se na něj vrhli a začali po sobě červenou pochutinou házet. Jednalo se o tradiční festival La Tomatina, masivní rajčatovou bitvu, která se konala poslední srpnovou středu již po jednasedmdesáté.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Účastníkům tradiční bitvy Tomatina posloužilo jako munice 160 tun rajčatVideo: Reuters

 
Článek

Už při loňském jubilejním ročníku měla akce tak velké renomé, že vedení města muselo značně omezit počet účastníků. Zatímco loni se prodalo 17 000 vstupenek, letos se akce zúčastnilo na 22 000 lidí.

Velká rajčatová bitva vypukla před polednem a tradičně trvá hodinu. Nebo spíš do té doby, dokud je čím házet a účastníci se neválejí po zemi už jen v pyré.

Tradice bitvy se pojí s koncem druhé světové války a od té doby si získala velkou světovou popularitu. Zábavná akce má prý původně kořeny v obyčejné šarvátce, při které po sobě začali lidé házet rajčaty. Španělsko na ni nyní láká jako na jednu z turistických atrakcí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám