Hlavní obsah

Ve Vysokých Tatrách čekají letos další růst návštěvnosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Návštěvnost Vysokých Tater na Slovensku během letošního léta bude patrně vyšší než loni, kdy už tam byla turistická sezóna rekordní. Vyplývá to z odhadu tamní organizace cestovního ruchu. Tatry jsou nejvyšším pohořím Slovenska a dlouhodobě také vyhledávaným cílem českých turistů.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ve Vysokých Tatrách byla rekordní sezóna.

Článek

„Návštěvnost je pozitivní, čísla budou velmi dobrá. Bude zde nárůst proti minulému roku, a to kolem deseti procent,” řekla šéfka oblastní organizace cestovního ruchu v Tatrách Andrea Žigová. K vyšší návštěvnosti by mohli přispět i turisté, kteří se nakonec rozhodli dát Tatrám přednost před jinou destinací kvůli bezpečnostní situaci ve světě.

„V Tatrách je nejvíce domácích turistů. Hlavní zahraniční skupinou jsou čeští turisté,” uvedla Žigová. Tradičně hodně turistů, například rodin s dětmi, jezdí do nejvyššího pohoří na Slovensku během letních školních prázdnin. Loni v červenci a srpnu přijelo do Tater na 800 000 lidí, návštěvnost tak překonala dřívější rekord z let 2008 a 2013.

Tatry v tomto období navštívilo zhruba 740 000 turistů. Letní sezóna ve Vysokých Tatrách trvá od poloviny června do konce října, kdy je otevřeno více než 600 kilometrů značených turistických stezek. Mimo toto období je část turistických tras uzavřena, zejména ve vysokohorském terénu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám