Hlavní obsah

Thajsko vychází vstříc muslimům, otevřelo první halal hotel

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Thajsko v poslední dekádě doslova zaplavili turisté. Nejen z Evropy, ale také z arabského světa. A právě jim nyní země vychází vstříc a v Bangkoku otevřela první čtyřhvězdičkový halal hotel, jehož architektura má připomenout mešitu. Thajsko doufá, že tak přitáhne větší pozornost muslimské klientely, která vnese více peněz do jeho ekonomiky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Thajsku otevřeli první halal hotelVideo: Reuters

 
Článek

„Na světě je přes 1,6 miliard muslimů, což je pro nás velký trh. Stačí nám, když tu budeme prosperovat díky jen jednomu procentu,“ řekla pro Reuters hotelová generální ředitelka Sanya Saengboonová. Hotel kromě dvou modlitebních místností disponuje také třemi jídelnami s tradičními halal pokrmy.

Pro muslimské návštěvníky Thajska je totiž obyčejně velmi obtížné nalézt v zemi restauraci či stravovací zařízení, kde je možné si halal pokrmy dopřát. „Cítím se zde velmi pohodlně. Jednou jsme byli v rezortu na Phuketu, kde bylo velmi těžké najít halal jídlo, obzvlášť pak na snídaně,“ tvrdí hotelový návštěvník Aamir Fazal.

Hotel pravidelně zajišťuje lekce islámu pro personál, který tvoří jak muslimové, tak buddhisté i lidé dalšího vyznání. „Je pro mne skvělou příležitostí zde pracovat, jelikož je tohle první halal hotel a klientela, která tento druh jídla vyhledává, je po celém světě,“ svěřil se jeden z kuchařů Thotsaporn Sirijindaviroj.

K přilákání muslimských turistů spustilo loni Thajsko také mobilní aplikaci, která má návštěvníkům pomoci při hledání halal stravovacích zařízení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám