Hlavní obsah

Paříž stále bojuje proti zámkům lásky, poškozují historické mosty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž chce nadále zůstat hlavním městem zamilovaných, ale ne díky takzvaným zámkům lásky zavěšovaným ve velkém na mosty přes Seinu, uvedla místní radnice. Hodlá proto podle agentury AFP spustit další kampaň, která by turisty od umísťování zámků odrazovala. Zámky jsou podle památkářů příliš těžké, mosty poškozují a mimo jiné kazí výhled.

Foto: Profimedia.cz

Zámky lásky mohou poničit konstrukce mostů. Ilustrační foto

Článek

Loni nechalo vedení města odstranit zámky na mostě Pont des Arts, který se pod tíhou tolika kovu dokonce prohnul. Na mostě jsou teď místo mříží prosklené výplně. [celá zpráva]

Zámky se ale začaly objevovat na jiných mostech, mimo jiné na nejstarším kamenném mostě v metropoli Pont Neuf. Lidé si je tam dokonce mohou rovnou i koupit.

Radnice nyní plánuje nejen technická protiopatření, ale také vysvětlující kampaň se slogany typu „Žádné zámky, Paříž vám děkuje” nebo „Vyslovte svou lásku jinak”. Nejedná se o první pokusy, jak zabránit turistům v zavěšování zámků. V minulosti se s tímto zvykem snažili zatočit pomocí fenoménu selfie. [celá zpráva]

Trend zámečků lásky, které milenci zamknou a klíč hodí do řeky, se ujal v uplynulých letech i v jiných metropolích, například v Berlíně, Římě, Moskvě i Praze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám