Hlavní obsah

Do peruánského hotelu musejí návštěvníci vyšplhat po skále

Novinky, mšv

Chtěli jste někdy dovolenou strávit nejblíže přírodě, jak jen to jde? Pokud vám představa probouzení se ve vlhké trávě, zatímco vám po obličeji lezou brouci, nepřijde nijak romantická, možná víc zaujme hotel, který se nachází v peruánských Andách. Pokoje ve tvaru kapslí jsou přilepené vysoko na skalní stěně a hosté do nich musejí vyšplhat.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kapsle nabízejí možnost přespání na skalní stěněVideo: Reuters

 
Článek

Pozornost k bizarnímu hotelu Skylodge nedaleko Cuzca se začala upínat poté, co se na internetu objevily jeho fotografie. A ti, kteří vyhledávají napětí, se do něj rozhodli vydat. Prosklené kapsle jsou na skále celkem tři, každá místnost má pouhých 17 metrů čtverečních, zato je velmi dobře vybavená a nabízí samozřejmě strhující panoramatický pohled do krajiny.

Cesta nahoru není ale nijak jednoduchá, dobrodruzi musí vyšplhat po ferratě (jištěné cestě), která nevede jen po skalním úbočí. Hotelové místnosti se nacházejí ve výšce 400 metrů od úpatí.

Noc je drahá, platí se za zážitek

„Já a moji obchodní partneři — ale také moje žena — jsme se dlouho hádali. Trval jsem na tom, že chci takový hotel vybudovat a oni mi říkali, že jsem šílený,“ říká jeden ze zakladatelů hotelu Ario Ferri. Dodává, že vytrval a držel se své myšlenky.

„Začal jsem vymýšlet koncept, do kterého jsem musel zahrnout i různé přírodní faktory, které by stavbu mohly ohrozit, jako vítr nebo povrch skal. Nakonec se mnou souhlasili,“ uzavírá. Kapsle jsou vyrobeny ze speciálního hliníku, který se běžně užívá například pro výrobu letadel, a z polykarbonátu, který dokáže silně vzdorovat počasí.

Jedna noc v hotelu ovšem nevyjde nijak levně, stojí zhruba 1000 dolarů (24 400 korun). Musí se brát v potaz, že zákazníci samozřejmě platí za neopakovatelný zážitek. Nad každou kapslí je malá dřevěná plošina, kde si třeba mohou vychutnat snídani, zatímco nad údolím vychází slunce.

Anketa

Strávili byste noc v hotelu na skále?
Ano
40,9 %
Ne
59,1 %
Celkem hlasovalo 876 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám