Hlavní obsah

Tipy na víkend: V Praze zahraje Iggy Pop, v Olomouci se poběží půlmaraton

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do Prahy přijede poslední červnový víkend hudební legenda Iggy Pop, zahraje na prvním ročníku festivalu Metronome. Pro ty, kteří dávají přednost spíše sportovní aktivitám, je tu například olomoucký Mattoni půlmaraton nebo mistrovství v koulení pivních sudů v Chodové Plané na Plzeňsku.

Foto: Profimedia.cz

Vyběhněte si na olomoucký půlmaraton. Ilustrační foto

Článek
Praha

Na Iggyho Popa či Foals

O víkendu se uskuteční první ročník očekávaného hudebního festivalu Metronome. Vystoupí takové hvězdy jako Iggy Pop, Foals, The Kooks či Crystal Fighters. Z českých zástupců pak například Bára Poláková, Mydy Rabycad nebo The Prostitutes. Akce proběhne na holešovickém Výstavišti. Dvoudenní vstupenka je za 1600 korun, jednodenní za 1200. Kompletní program najdete zde.

Piknik v Grébovce

Pokud vás bude o víkendu honit mlsná, skočte do Havlíčkových sadů. Bude se tam konat Apetit piknik. Připraveny jsou show s redakcí kulinářského časopisu a hosty, na návštěvníky čekají i delikatesy od kuchařů, blogerů či farmářů. Akce startuje v Grébovce v 10:00 hodin. Více zde.

Výstava o sbírce architektury

Úderem víkendu startuje ve Veletržním paláci výstava 30 let architektury ve sbírkách Národní galerie v Praze a potrvá až do 25. září. Jedná se o třetí největší galerijní sbírku u nás - skládá se z plánů, modelů i fotografií české architektury především z druhé poloviny 20. století. Výstava návštěvníkům představí, jak byla tato sbírka budována. Více informací naleznete zde.

Středočeský kraj

Otevřené dveře na Orlíku

Zámek Orlík můžete navštívit prakticky, kdy se vám zlíbí. Ale o elektrárně na stejnojmenné přehradě to už neplatí. V sobotu se přijďte seznámit s historií a vyspělostí výroby elektrické energie v Česku. Dozvíte se, jaké technologie se v elektrárně používají a průvodci zodpoví všechny vaše dotazy. Více najdete zde.

Nejkrásnější růže

Navštivte o víkendu rozkvetlý zámecký park ve Veltrusech a rozhodněte o nejkrásnější růži. Oba dva dny zde totiž probíhá výstava těchto květin a je jen na návštěvnících, aby zvolili vítěze. Čekat na vás budou také stánky, občerstvení či tvořivé dílny nebo jazzový koncert. Více zde.

Jihočeský kraj

Rybí slavnosti

Máte rádi ryby? V tom případě byste v sobotu neměli vynechat Rybářské slavnosti v Blatné. Dočkáte se rybích specialit a dozvíte se, jak například zpracovat celého kapra či jiné ryby. Těšit se můžete i na doprovodný kulturní program nebo prohlídku historického parního vlaku. Akce se koná v ulici Na Příkopech a podél nábřeží zámku. Více naleznete zde.

Plzeňský kraj

Mistrovství v koulení pivních sudů

Připadá vám závod v koulení pivních sudů jako absolutní bizarnost, která vás zároveň fascinuje? Přijeďte v sobotu do pivovaru Chodovar v Chodové Plané na tento tradiční závod v běhu na 600 metrů s dřevěným pivním sudem. Závodit mohou družstva mužská, ženská i smíšená. Zároveň si můžete prohlédnout skalní sklepy nebo ochutnat zdejší tekutý chléb. Válení začíná po 11. hodině. Více informací najdete zde.

Karlovarský kraj

Festival komiksu

Jste příznivci komiksů a cosplay neboli hry na hrdiny? Navštivte první západočeský festival ve stylu Comic-Conu, který se uskuteční o víkendu v Ostrově, konkrétně v historické části a v zámeckém parku. Připraveny jsou workshopy, přednášky, prodej komiksů nebo soutěž pro cosplayery. Kompletní program najdete zde.

Ústecký kraj

Vysmáté léto

Kadaň bude v sobotu hostit již 13. ročník hudebního festivalu Vysmáté léto. Návštěvníci se letos mohou těšit třeba na Kryštofa, jednu z nejúspěšnějších tuzemských kapel, dále na Chinaski, Annu K. či Atmo Music. Festival se uskuteční pod hradem a vstupné je 550 korun. Program najdete zde.

Liberecký kraj

Vyrobte si papír

Jestli vás zajímá tradiční výroba papíru, navštivte v sobotu mezi 13. a 18. hodinou papírnu Papyrea ve Zdislavě. Na řemeslném jarmarku se představí řezbář, keramik či šperkařka. Papírna se zabývá také výrobou japonského papíru washi z lýka moruše, který patří mezi nehmotné dědictví UNESCO. Více zde.

Královéhradecký kraj

Řemeslné trhy

Dorazte v sobotu na Tylovo náměstí v Hradci podívat se na řemeslné trhy. Bude se drátovat, kovat na kovadlině, tkát na stavu a mnoho dalšího. Řemeslníci přijedou i z Polska a Slovenska. Kromě toho se můžete těšit na regionální potraviny, zejména pak sýry, mléko nebo ovoce a zeleninu. Více informací zde.

Pardubický kraj

Setkání rodáků

Přijeďte se o víkendu podívat do Vendolí na sraz rodáků. Bude to opravdu velké. Těšit se můžete na bohatý program, výrobky na jarmarku a také na taneční zábavu. Během dne máte možnost proletět se také vrtulníkem. Více zde.

Vysočina

Dálkový výšlap

Neseďte o víkendu doma a vydejte se na jubilejní 50. ročník dálkového pochodu Zapomenutými kouty vysočiny. Připraveno je několik pěších i cyklistických tras, nejdelší měří 100 kilometrů. Startuje se ve Staré Vyklantici u Kulturního domu a časový limit na trasu je celých 24 hodin. Více najdete zde.

Jihomoravský kraj

Folklórní festival

Kdo má rád folklór, tedy lidové písně, tance a kroje, neměl by poslední víkend v červnu minout Strážnici. Uskuteční se zde totiž již 71. ročník Mezinárodního folklórního festivalu. Těšit se můžete na ukázky řemesel, tvůrčí dílny nebo festivalové kino. Atrakce budou roztroušeny po celé obci. V sobotu se startuje v 9:00 hodin. Kompletní program najdete zde.

Olomoucký kraj

Vzhůru běhat

Mattoni půlmaraton je největší sportovní akcí v Olomouckém kraji. Přijďte si v sobotu užít neopakovatelnou atmosféru a změřit své síly s ostatními závodníky. Nezáleží kolik je vám let, ale zda máte chuť běžet a třeba i vyhrát. Hlavní půlmaraton doplní DM rodinný běh nebo Marathon music festival. Startuje se v podvečerních hodinách. Závod bude od 18:45 živě přenášet Seznam.cz a sledovat ho můžete zde.

Zlínský kraj

Letní padesátka

Ve Velkých Karlovicích se v sobotu uskuteční 8. ročník tradičního turistického pochodu, kterého se mohou zúčastnit lidé nehledě na věk i kondici. Připraveno je totiž celkem pět tras, jedna je vhodná i pro rodiny s dětmi. Start i cíl je u hotelu Galik, vyrazit lze kdykoli mezi 7. a 11. hodinou. V cíli každý účastník obdrží diplom a kousek nefalšovaného valašského frgálu. Více zde.

Moravskoslezský kraj

Novojičínské pivobraní

Víkend bude v Novém Jičíně patřit pivu. Na Masarykově náměstí se uskuteční 4. ročník festivalu tohoto zlatavého moku, na kterém se představí desítky jak tuzemských minipivovarů, tak polských, německých či slovenských. Večer pak vystoupí hudebníci jako Rybičky 48, Peter Nagy nebo Marek Ztracený. Více informací zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám