Hlavní obsah

Tipy na víkend: Navštivte barevný indický festival nebo vyrazte za severskou chůzí

Novinky, mšv

Léto se pomalu blíží a je čas oslavovat. V Praze k tomu vybízí tradiční Holi festival, jehož kořeny sahají až do Indie, přichystaná je i celá řada hudebních festivalů zaměřených na různé žánry. A ti, kteří mají rádi aktivní odpočinek, mohou vyrazit třeba na nordic walking Třeboňskem.

Foto: Profimedia.cz

Vyrazte na nordic walking krásami Třeboňska. Ilustrační foto

Článek
Praha

Barevný festival

Hólí festival pochází původně z Indie, kde má náboženský význam. Jeho energie však nadchla po celém světě a v Praze se v sobotu uskuteční už několikátý ročník této barevné akce. Návštěvníci, kteří dorazí na Výstaviště Holešovice, se mohou těšit na elektronickou hudbu, během níž budou zasypáni barevným práškem. Holi Open Air je o radosti a otevřenosti. Více se o akci dozvíte zde.

Veganský průvod

Na sobotní pouliční párty Veggie parade jsou zváni všichni, kteří chtějí oslavit etický vztah ke zvířatům. Cílem akce je poskytnout široké veřejnosti informace o zneužívání zvířat. Trasa průvodu vede z Václavského na Staroměstské náměstí, začíná se v 14:30. Po skončení jsou připraveny různé přednášky i hudební program, samozřejmostí jsou ochutnávky veganských pokrmů. Více si můžete přečíst zde.

Do čističky odpadních vod

Přijďte o víkendu do Staré čistírny odpadních vod v Bubenči, vůbec první čističky na našem území. Areál je přístupný celoročně, ale tento víkend se mohou návštěvníci těšit na komínový den. Čekají je jištěné výstupy na komín, prohlídky s průvodcem, jízda na raftu nebo uvidí parní stroj v chodu. Více zde.

Středočeský kraj

Den piva

Pokud se nudíte, nemusíte si kupovat medvídka mývala. Místo toho zavítejte v sobotu do nymburského pivovaru na Den Postřižinského piva. Můžete se těšit na různé soutěže - hod sudem na dálku, držení půllitru v natažené ruce... Samozřejmostí je ochutnávka různých pivních speciálů či letošní novinky - tmavého piva s příchutí čokolády. Více najdete zde.

Slunovrat u menhirů

Letní slunovrat byl jedním z významných keltských svátků. Přijďte ho v podobném stylu oslavit ke kutnohorským menhirům. Těšit se můžete na vystoupení s tradičním australským nástrojem didgeridoo, dozvíte se něco o jeho historii i výrobě. Večer proběhne také ohňová show. Více zde.

Jihočeský kraj

Procházka Třeboňskem

Slyšeli jste o nordic walking neboli severské chůzi? Letos se v Třeboni uskuteční první ročník tohoto typu procházky. Startuje se na Masarykově náměstí, kde bude i cíl cesty. Trasa povede kolem rybníka Svět. Zkušení instruktoři vás naučí, jak správně provozovat tuto disciplínu, hole budou na místě k zapůjčení. Více si přečtěte zde.

Plzeňský kraj

Land Rover cup

V sobotu se do Přeštic sjedou všichni nadšenci automobilové značky Land Rover na offroadové závody. Kromě závodu proběhne také spanilá jízda se společným focením před kostelem. Registrace na akci začíná v 9:00 hodin, ve večerních hodinách se mohou návštěvníci těšit na ohňovou show a přesně o půlnoci na ohňostroj. Více informací a kompletní program najdete zde.

Karlovarský kraj

Rockový minifestival

O víkendu se v obci Potůčky uskuteční již sedmý ročník minifestivalu tuzemských rockových a metalových kapel PotRock. Zahrají třeba Dark Gamballe či Pandemia. Začíná se v sobotu ve 14:30 hodin a vstupné je 150 korun. Více zde.

Ústecký kraj

Pivní slavnosti

Ve Františkánském klášteře v Kadani se v sobotu uskuteční pivní slavnosti. Osm pivovarů představí návštěvníkům své výtvory. Kromě tekutého chleba jsou připraveny také gastronomické pochoutky. Vstupné je buď za 50 korun s třetinovou sklenicí, nebo za 30 bez sklenice. Více najdete zde.

Liberecký kraj

Rockové léto

V sobotu proběhne v Hrádku nad Nisou již 14. ročník hudebního festivalu Hrádecké léto. Akce se uskuteční v areálu Kristýna. Zahrají například Xindl X, Krucipüsk či Vladivojsko. Více zde.

Královéhradecký kraj

Broumovská kytara

Hudební festival Broumovská kytara slaví 20 let existence. Uskuteční se v oba víkendové dny a zahrají na něm například Kamil Střihavka, broumovští Imodium, Cocotte Minute či Pavel Callta. Akce se uskuteční v areálu dětského hřiště. Kompletní program akce najdete zde.

Pardubický kraj

Výstava Olbrama Zoubka

Už jen do 26. června trvá výstava významného sochaře Olbrama Zoubka v domě U Rytířů v Litomyšli. Jeho tvorba je s městem úzce spojena, poprvé tam působil už v roce 1962. Na výstavě návštěvníci mohou vidět umělcova díla vytvořená převážně po roce 1998 do současnosti. Více informací zde.

Vysočina

Rosé v Třebíči

Někdy se tvrdí, že růžové víno vzniká smícháním bílého a červeného. Kde je pravda přijďte zjistit v sobotu do zámeckého parku v Třebíči, kde se uskuteční slavnosti růžového vína. Připravena je degustace desítek vzorků, občerstvení a ke všemu bude hrát příjemná hudba. Setkejte se s mistry vinaři a zažijte pohodový den. Pro více informací klikněte zde.

Jihomoravský kraj

Vinařský běh

Pokud rádi běháte a zároveň milujete víno, zúčastněte se sobotního vinařského běhu v Krumvíři. Na vítěze totiž čeká tolik vína, kolik sám váží. Ti, kdo běžet nechtějí, mohou den strávit ve vinných sklípkách, kde mohou jednotlivé vzorky degustovat. Akce začíná v 10:00 hodin. Více najdete zde.

Olomoucký kraj

Vzhůru na kolo

Chcete-li sobotu strávit aktivně, můžete vyrazit na cyklovýlet s názvem Vrahovický bicykl. Akce má dvě trasy, jedna měří 25 kilometrů a druhá 62. Vyjíždí se z vesničky Vrahovice. Každý účastník obdrží diplom. Více zde.

Zlínský kraj

Výstava fuchsií

Na zámku v Buchlovicích se koná výstava fuchsií, která čítá více než 1400 druhů odrůd a kromě pondělí je otevřeno každý den až do 30. září. Pokud chcete svou zahradu, balkóny či okna připravit na nadcházející léto, na výstavu určitě dorazte - je totiž prodejní a květiny si můžete rovnou odvézt domů. Více najdete zde.

Moravskoslezský kraj

Světový pohár v bruslení

Ostrava bude v sobotu hostit závody Světového poháru v in-line bruslení. Trasa závodu je dlouhá 33,5 kilometru a návštěvníci budou moct fandit českým reprezentantům. Kromě hlavního závodu je připravena také trasa pro hobby bruslaře a připraven je i doprovodný program. Více informací naleznete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám