Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Na multikulturní festival nebo za parní technikou do skanzenu

Novinky, mšv

Nadcházející víkend si pro rodiny s dětmi nachystal velmi bohatý a různorodý program. Zavítejte na pražský festival kultur, na jarmark v čokoládovně nebo do průmyslového skanzenu Solvayovy lomy, kde proběhne setkání sběratelů parních strojů.

Foto: Profimedia.cz

Ve skanzenu Solvayovy lomy proběhne setkání sběratelů a obdivovatelů parních strojů.

Článek
Praha

Festival kultur

Dorazte se svými dětmi do Centrálního parku na Pankráci poznat jiné kultury. Můžete ochutnat nejrůznější pochoutky z celého světa, vyrobit si etnické šperky nebo si poslechnout hudbu. Pro děti jsou připraveny výtvarné a taneční dílny, dále pak například přednášky různých neziskových organizací, třeba Amnesty International. Multikulturní festival Kaleidoskop se koná v sobotu od 10:00 hodin. Více informací naleznete zde.

Den s mašinkami

V sobotu se koná návštěvní den na nádraží Prosek, jedná se o největší modelové kolejiště v České republice. Návštěvníci mohou zhlédnout unikátní železniční modely, jak historické, tak současné. Vstupné je 30 korun. Více zde.

Slavnost motorů

Mají mužští zástupci vaší rodiny slabost pro auta? V tom případě dorazte v sobotu do areálu Psychiatrické nemocnice v Bohnicích na třetí ročník největší motoristické akce, která spojuje výstavu a festival. Představí se vozy, motocykly různých značek a stáří — Rolls Royce, Aston Martin a spoustu dalších. Podrobné informace najdete zde.

Středočeský kraj

Do průmyslového skanzenu

Obdivujete historickou techniku? V tom případě se přijďte podívat do průmyslového skanzenu Solvayovy lomy u Berouna, kde v sobotu proběhne setkání sběratelů a obdivovatelů parních strojů. Techniku budete mít možnost zhlédnout v chodu od rána až do večera. K vidění budou parní válce či traktory. Více informací o akci s názvem Rotující setrvačníky najdete zde.

Letecký den v Rakovníku

Pokud patříte mezi milovníky letadel a letectví, určitě si nenechte ujít akci, kterou pořádá letiště Rakovník k 70. výročí od svého založení. Připraven je bohatý program a k vidění budou i historické modely, které v Rakovníku působí již od roku 1946. Kompletní informace k sobotní akci zde.

Jihočeský kraj

Antické hry

V srpnu se v brazilském Riu uskuteční letní olympijské hry. Jak však vypadala olympiáda za časů antického Řecka, si můžete připomenout v sobotu na Žižkovském náměstí v Táboře. Od 21 hodin proběhnou na Starém městě například závody vozatajů, hod diskem či běh těžkooděnců. Proběhne také ceremonie zapálení olympijského ohně. Více zde.

Plzeňský kraj

V klášterních zahradách

O víkendu se otevřou zahrady dominikánského kláštera na Jiráskově náměstí v Plzni v rámci akce Víkend otevřených zahrad. Tradiční bylinnou čajovnu, přednášky a výtvarné dílny doprovodí také speciální hudební vystoupení či tematické výstavy. Část programu se pak odehraje také v parku před kostelem. Více se o akci dozvíte zde.

Karlovarský kraj

Oslavy dráhy

Kraslická dráha slaví 140 let od zahájení provozu, oslavy k tomuto výročí se uskuteční v sobotu na železnici ze Sokolova do Kraslic. Na každé zastávce této trasy je připraven bohatý kulturní program - ukázka starých železničních vozidel, hasičské techniky nebo vystoupení kapel. Návštěvníci se mají opravdu na co těšit. Kompletní program najdete zde.

Ústecký kraj

Studentské dílny

Zahrada oblastního muzea v Mostě bude v sobotu hostit prezentační koutky místních středních a uměleckých škol. Nebude tedy chybět hudební či výtvarná scéna či divadlo. Studenti gastronomie připraví občerstvení a děti se mohou těšit na nejrůznější dílny. Více zde.

Liberecký kraj

Ve stopách pohádek

Vyrazte se svými ratolestmi na pohádkovou cestu v Jablonci nad Nisou. Na tříkilometrové trase budou na děti čekat úkoly, za které dostanou razítka a malou odměnu. V cíli pak malou upomínku, čaj nebo něco na zub. Vychází se v 8:30 od Sokolovny Kokonín. Více informací zde.

Královéhradecký kraj

Život na zámku

V sobotu se na náchodském zámku uskuteční mezi 12:30 a 16:00 prohlídka ze série s názvem Ze života na zámku. Kostýmovaná prohlídka expozice Na dvoře vévodském uvede malé i velké do života na zámku i v podzámčí, během trasy se budete moci setkat třeba s komornou či guvernantkou princezen. Více zde.

Pardubický kraj

Tajemství kovu

Zavítejte v sobotu do skanzenu Veselý kopec u Hlinska, dozvíte se, co je vlastně kov - materiál, který od nepaměti provází lidstvo. Pořadatelé akce by rádi návštěvníkům ukázali všestranné využití železa, k vidění budou práce kovářů a dalších řemeslníků, kteří s kovem pracují. Mnohé výrobky budou též k zakoupení. Více informací najdete zde.

Vysočina

K větrným elektrárnám

Zajímalo vás vždy, jak vlastně vypadá větrná elektrárna zevnitř? V tom případě se přijeďte podívat na sobotní den otevřených dveří ve Věznicích nedaleko Polné. Vybavení elektrárny doplní výklad specialisty, pro děti jsou připraveny navíc speciální atrakce, malování na obličej i nejrůznější soutěže. Více informací k akci najdete zde.

Jihomoravský kraj

Dětský den v muzeu

Technické muzeum v Brně zve do mlýnů ve Slupi a Kuželově. Dokážete poznat různé druhy obilí? Jak se mlelo na ručním mlýnku? To a mnoho dalšího čeká na všechny, kdo se v sobotu zúčastní Dětského dne s podtitulem Muzeum není jen hlavní budova. Pro manuálně zručné je připravená také dílnička. Více si přečtěte zde.

Olomoucký kraj

Čokoládový jarmark

Kdo by neměl rád čokoládu, že? Dostavte se v sobotu na již třetí jarmark, který se koná v prostorách Čokoládovny Troubelice. Připraveny jsou nejrůznější prodejní stánky se sladkými i slanými specialitami a samozřejmě nebude chybět ani ochutnávka čokolád. Na děti pak čeká dětský koutek, trampolína nebo tvořivé dílny. Více si přečtěte zde.

Zlínský kraj

Túra Valašskem

Pokud chcete sobotu prožít aktivněji, vydejte se na putování Valašskem v rámci turistické série Větrání. Sraz je v 7:20 před hlavním nádražím v Olomouci nebo v 9:55 na zastávce ve Valašské Polance. Sedmnáctikilometrová trasa povede do Vizovic. Více zde.

Moravskoslezský kraj

Městské slavnosti v Bohumíně

Přijďte v sobotu na městské slavnosti v Bohumíně do areálu Hobby parku. Na děti čeká plno zábavných atrakcí, soutěží, na rodiče zase spoustu dobrého jídla a pití. Ke všemu bude hrát muzika, třeba zpěvačka Kristína. Začíná se v 14:00 hodin. Kompletní program najdete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám