Hlavní obsah

Dobrovolníci staví vyhlídku přímo nad 80 metrů hlubokou propastí

Právo, ivi, (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nádhernou Kvačianskou dolinu ve východní části Chočských vrchů bude možné obdivovat z nové vyhlídky. Vzniká přímo nad 80 metrů hlubokou propastí a je z ní nádherný výhled na okolí.

Unikátní vyhlídka nad Kvačianskou dolinouVideo: TV Markíza

 
Článek

Dolinu u Liptovského Mikuláše navštěvuje hodně turistů, často i s malými dětmi. Vyhlídková plošina jim umožní vychutnat si nejhezčí pohled na dolinu. Vyhlídkovou plošinu budují dobrovolníci a nadšenci.

„Ještě dořešíme podlahu a zábradlí. Nebylo jednoduché sehnat chlapy, kteří by si troufli postavit se nad tu osmdesátimetrovou hloubku s vrtačkou v ruce,“ řekl televizi Markíza předseda občanského sdružení Ján Chlebík.

Peníze na výstavbu vyhlídky sehnal přes sponzory a přes grant. Odpracovali zde stovky dobrovolnických hodin. „Vyhlídka je krásná a těšíme se, až bude dokončena,“ říká jedna z turistek.

„Je odtud krásný výhled na přírodu,“ dodává další turista. Vyhlídka pomůže i ochraně přírody. Toto místo totiž dosud turisté ze strachu buď obcházeli, nebo naopak chodili mimo vyznačené chodníky. Celá oblast je přitom zařazena do pátého stupně ochrany přírody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám