Hlavní obsah

Vlaková pošta slaví 165 let. Návštěvníci nahlédnou do její historie

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letos uplynulo už 165 let od příjezdu první vlakové pošty do Prahy. Při této příležitosti vyrazí v sobotu z Brna do Prahy historický vůz, který udělá na své trase několik zastávek. Na nich si návštěvníci prohlédnou jeho původní vybavení včetně historických poštovních zásilek.

Foto: Muzeum vlakové pošty

Návštěvníci mohou nahlédnout do historických interiérů vlaku.

Článek

Připraveny jsou také dvě výstavy. První z nich pod názvem Vlaková pošta na kolejích 1850 - 2015 mapuje historii vlakové pošty. Druhá je k letošnímu 60. výročí pošty letadlové. K dispozici bude pro všechny příchozí také razítko, které se bude používat na příležitostné přepážce umístěné v prostorách vozu vlakové pošty.

Foto: Muzeum vlakové pošty

Připraveny jsou dvě výstavy.

Vlak vyjede v sobotu v 7:00 hodin z brněnského hlavního nádraží, dále pokračuje přes Českou Třebovou, Pardubice, Kolín, Prahu hlavní nádraží a jízdu zakončí v pražských Malešicích v 19:22 hodin. V každé stanici bude čekat zhruba hodinu až dvě, aby měli návštěvníci čas si jeho interiér prohlédnout. Vstup je zdarma. Vše o akci se dozvíte zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám