Hlavní obsah

Do Prčic se vydalo 20 000 lidí

Sedlec-Prčice

Do Prčic v sobotu vyrazilo asi 20 000 lidí, pěších turistů i cyklistů. Oblíbený pochod z Prahy se letos koná pojedenapadesáté. Největší zájem je o třicetikilometrové trasy, například ze Sedlčan.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Účastníci 51. ročníku oblíbeného turistického pochodu Praha - Prčice. Snímek byl pořízen u města Sedlec-Prčice na Příbramsku.

Článek

Do cíle jako první dorazili chodci z kratších tras a také většina cyklistů, řekl po poledni jeden z hlavních organizátorů Petr Karlovský. „Podíl cyklistů je kolem pěti procent,” uvedl Karlovský.

Chodci a cyklisté absolvovali trasy v délce od 23 do 70 kilometrů, ta nejdelší začala v Praze. Cyklisté si mohli zvolit ze čtyř tras z Milevska, Prahy a ze dvou z Tábora. Třináctikilometrovou trasu z Miličína mohli projet i vozíčkáři.

Pořadatelé připravili i dvě trasy vhodné pro děti, jednu pěší a druhou cyklistickou.

Foto: Mapy.cz

Sedlec-Prčice dělí od Prahy zhruba 60 km.

Loňského jubilejního padesátého ročníku se zúčastnilo zhruba 22 000 lidí, letos je to podle pořadatelů jen mírně méně. Žádné komplikace pořadatelé nezaznamenali.

Podle pořadatelů jde o nejmasovější akci svého druhu s nejdelší nepřerušenou tradicí. Její historie sahá do roku 1966, kdy se skoro pět stovek turistů pokusilo překonat vzdálenost 100 000 českých loktů, tedy zhruba 60 kilometrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám