Hlavní obsah

Začíná Festival muzejních nocí. Zúčastní se ho stovky institucí

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V odpoledních hodinách započne již 12. ročník Festivalu muzejních nocí. Zahájení proběhne ve Středočeském muzeu v Roztokách u Prahy. Prohlídky po setmění tradičně chystají pro návštěvníky mimo stálých expozic i netradiční program. Akce potrvá až do 11. června.

Foto: Profimedia.cz

Středočeské muzeum v Roztokách

Článek

Muzea zůstávají rozsvícená až do pozdních hodin a návštěvníky lákají na spoustu neobvyklých věcí — ať už zlevněné či zcela volné vstupné, koncerty, workshopy, přednášky nebo třeba i dobovou kuchyni.

Do akce, kterou pořádá Asociace muzeí a galerií v ČR, se letos zapojily například Hornické muzeum Příbram, Technické muzeum v Brně nebo zámek ve Žďáru nad Sázavou. Kompletní přehled muzeí, která se akce účastní, a jejich doprovodných programů naleznete zde.

První ročník festivalu se v Česku konal v roce 2005. Tehdy se ho zúčastnilo 100 institucí. Loni to bylo 418. Pražská muzejní noc se koná už od roku 2004, letos tedy proběhne již její 13. ročník, a to 11. června.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám