Hlavní obsah

Koupele ve víně či kávě. Netradiční japonské lázně jsou přehlídkou bizarnosti

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O koupeli v mléce jste pravděpodobně už slyšeli. Ale co takové lázně, kde se můžete smočit v červeném víně, kávě či nudlové polévce ramen? Takový lehce bizarní zážitek nabízí Junessun Spa Resort ve městě Hakone na největším japonském ostrově Honšú.

Foto: Profimedia.cz

Lázně Junessun nabízejí koupel v červeném víně.

Článek

Každá koupel má prý zcela rozdílné účinky na zdraví. Například lázeň v saké odstraňuje pihy a stařecké skvrny, zelený čaj zase posiluje vitalitu kůže a zlepšuje imunitu. A červené víno omlazuje tělo, údajně se v něm koupala i egyptská královna Kleopatra.

Vinné lázně nejsou ve světě ničím neobvyklým, ale z Junessunu dělá unikát jejich velikost a široká nabídka koupelí, z nichž mnohé už lehce hraničí s bizarností — například v opepřené polévce ramen se jen tak někde nesmočíte.

Tekutina samozřejmě není jen obarvená, například káva se připravuje tradičně v konvicích a poté se leje do barelů a z nich až do bazénků. Výpary z horkých alkoholických koupelí prý mohou mnohé návštěvníky i opít.

Foto: Profimedia.cz

Cesta kávové lázně začíná v tradičních konvicích.

Tekutina z bazénků se samozřejmě z hygienických důvodů nedoporučuje ke konzumaci. Libovolný nápoj rozlévají pracovníci návštěvníkům do sklenic či pohárků.

Vedle neobvyklých koupelí nabízí Junnesunský rezort i různé tématické zážitky, například ve stylu antického Říma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám