Hlavní obsah

První safari s bílými tygry otevřeli v Indii

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V indickém státě Madhya Pradesh otevřeli začátkem dubna světový unikát — první rezervaci a safari s bílými tygry. Hlava státu Shivraj Singh Chouhan věří, že se tato atrakce stane největším turistickým lákadlem v zemi.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Indii otevřeli první safari s bílými tygry na světěVideo: Reuters

 
Článek

Na safari mají návštěvníci možnost se mezi šelmami projet v autobusu. „Tygři se budou volně pohybovat prostorem a možná občas skočí i na kapotu nebo si před autobus sednou. Takové napětí z bezprostřední blízkosti chtějí turisté zažít,“ tvrdí ředitel atrakce K. P. Sing.

Bílí tygři jsou genetickou variací známějších oranžových bengálských tygrů. Na přelomu minulého století byla Indie domovem zhruba pro 40 000 těchto šelem, ale pytláctví a ztráta přirozeného prostředí je přivedly téměř na okraj vyhynutí.

Zpráva Národního úřadu pro ochranu tygrů a institutu divoké zvěře Indie z roku 2014 ovšem tvrdí, že jejich počet vzrostl za poslední čtyři roky o 30,5 procenta.

Reklama

Výběr článků

Načítám