Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Projděte si zámek s Popelkou nebo muzeum parních vlaků

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O třetím květnovém víkendu se s vašimi dětmi určitě nudit nebudete. Můžete je vzít na spoustu akcí s pohádkovou tematikou, výstavu ježků nebo do tvořivé dílničky.

Foto: Profimedia.cz

Vlaků si děti užijí dosyta v Lužné u Rakovníka. Ilustrační foto

Článek
Praha

Sportovní den

V Centrálním Parku Prahy 13. se v sobotu uskuteční sportovní akce, jejíž součástí budou cyklistické či běžecké závody nebo soutěže na bruslích a koloběžkách. Jsou zvány rodiny s dětmi, okruhy jsou přizpůsobeny všem věkovým kategoriím. Pro nejmenší je připraven i závod na odstrkovadlech. Začíná se v 9:00 hodin. Více informací zde.

Mezinárodní den rodiny

Praha 12 zve do Kulturního centra na Mezinárodní den rodiny, kde si budete moct se svými dětmi zkusit malování na trička, zúčastnit se skupinového bubnování, lekce jógy nebo si zazpívat. Více se dozvíte zde.

Prohlídka zámku s Popelkou

Zavítejte v sobotu mezi 10. a 17. hodinou do Chvalského zámku, nechejte se provést Popelkou a pomozte jí najít ztracený střevíček. Zároveň budete mít možnost zhlédnout výstavu Jiřího Trnky, která o víkendu končí. Rezervujte si včas čas prohlídky. Více informací zde.

Středočeský kraj

Pohádkový les

Dorazte s dětmi v sobotu do městského parku v Berouně. Víla Evelína si přizvala spoustu pohádkových bytostí, které si pro vaše ratolesti připravily hádanky křížovky, ale i zajímavosti z pohádkového světa. Akce začíná v 10:00 hodin. Více se o ní dozvíte zde.

Parní víkend

Mají vaše děti v oblibě vláčky? Pak je určitě vezměte do muzea Českých drah v Lužné u Rakovníka. Nastupuje se na pražském Masarykově nádraží. V muzeu pak budete moct spatřit parní i motorové vlaky. Akce se koná v oba víkendové dny. Více se dozvíte zde.

Jihočeský kraj

Razítkování stěn

Máte doma malého nezbedu, který by vám nejraději doma razítkoval stěny a kreslil na ně? Pak ho vezměte do písecké Sladovny, kde si bude moci vyzkoušet nejrůznější tiskařské techniky. Navlékněte bílé pláště a chopte se razítek. Otevřeno je každý den kromě pondělí. Více informací najdete zde.

Plzeňský kraj

Výstava o pravěku

Až do 19. června trvá výstava Nelítostný pravěk, která se koná v Západočeském muzeu v Plzni. Jak se evolučně vyvíjeli býložravci a masožravci? I na to výstava odpoví. Návštěvníky čekají také přesné 3D modely prehistorických živočichů a nechybí ani přehlídka nejbizarnějších dravců. Více se dozvíte zde.

Karlovarský kraj

Hurá do školy!

Máte doma školáka? Nebo se vaše ratolesti do školy teprve chystají? Tak či tak, pro všechny je určena výstava Hurá do školy!, která se koná v Muzeu Cheb, a vrátí vás do historie školství. Ukáže, čím děti psaly, v jakých lavicích seděly a z čeho se učily. Více zde.

Ústecký kraj

Středověk na hradě

V sobotu se na hradě Hazmburk uskuteční pohádkový den s Bílou paní, na děti čekají sladkosti, truhla s překvapením i soutěže. Kromě toho si můžete u ohně opéct špekáčky. Akce začíná v 10:00. Více se o ní dočtete zde.

Liberecký kraj

Májová veselice

Oslava spojená s výročím 700 let od narození Karla IV. se uskuteční v sobotu na doksanském náměstí Republiky. Návštěvníci se mohou těšit na vystoupení mažoretek, šermířů či jarmark. Pro děti je připravená také tvořivá dílnička a další atrakce. Více zde.

Královehradecký kraj

Papírové modely

Od začátku května se v Muzeu papírových modelů v Polici nad Metují koná výstava modelů staveb Karla IV., mimo jiné se představí Pražský hrad či Karlštejn. Otevřeno je každý den od 9:00 do 17:00 hodin. Výstava je součástí stále expozice. Více se dozvíte zde.

Pardubický kraj

Výstava ježků

V pardubickém Domě kultury Dukla se v sobotu uskuteční mezinárodní výstava exotických ježků. Přijďte se podívat na tato roztomilá zvířátka, která mohou být skvělými domácími mazlíčky. Pro děti je připraven zábavný doprovodný program. Akce začíná dopoledne v 10:00 hodin. Více zde.

Vysočina

Týden pro rodinu

V neděli končí Týden pro rodinu v Jihlavě. V sobotu se na Skalce uskuteční senohraní, celodenní program pro rodiny s dětmi a v neděli akce vyvrcholí Průvodem rodin, závěrem se můžete těšit na Velkou hasičskou pohádku v podání divadla De Facto Mimo. Program naleznete zde.

Jihomoravský kraj

Výstava Igráčků

Chcete ukázat svým dětem hračky z doby, kdy jste sami byli malí? Vezměte je do Vlastivědného muzea v Kyjově na výstavu Fenomén Igráček. V sobotu je zavřeno a v neděli máte poslední možnost, protože výstava končí, nenechte si ji tedy ujít. Více informací zde.

Olomoucký kraj

Výstava z kostiček

Vlastivědné muzeum v Šumperku zve na výstavu Svět kostiček. Jelikož o víkendu končí, nepropásněte poslední šanci vidět filmovou tvorbu z Lega, která představí například Simpsonovi, Harryho Pottera či Lovce duchů. Pro děti je také připraven koutek, kde mohou sestavit vlastní výtvory. Více informací naleznete zde.

Moravskoslezský kraj

Dětská dílnička

Vezměte své ratolesti a vyrazte s nimi v sobotu na kreativní dílničku v ostravském Domě knihy. Tentokrát budou děti vyrábět dárečky pro maminky k svátku. Začíná se v 15:00 hodin. Více zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám