Hlavní obsah

Jihomoravské kempy očekávají letos více turistů

Provozovatelé jihomoravských kempů se letos chystají na ještě větší nápor českých turistů než v loňském roce. Lůžkové kapacity by si měli lidé s předstihem rezervovat, místa pro stany či karavany by však měli najít téměř vždy.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Některé kempy zahajují provoz už koncem dubna, jiné se otevřít teprve chystají. Do řady z nich jezdí ještě před letními prázdninami školy či firmy na prodloužené víkendy a také cyklistické skupiny, které využívají mírnějšího jarního počasí. Ačkoli už řada lidí na dovolenou do kempu nejezdí na celý týden, některé kempy vyčlenily část ubytovacích kapacit pouze pro týdenní pobyty.

Provozovatelé se snaží svá zařízení dělat stále komfortnější. „Lidé to vyžadují, proto každý rok investujeme do něčeho dalšího. Některé chatky už mají i klimatizaci. Snažíme se dělat lepší zázemí pro kola, máme i vlastní půjčovnu,” řekl Miroslav Zubalík z ATC Strážnice.

Jako převážně cyklistický se profiluje i Camp Pálava a ještě více cyklistů očekává letos ATC Olšovec v Jedovnicích v Moravském krasu, kde se minulý týden otevřely singletrailové trasy. „Společnost, která je vybudovala, provozuje v kempu půjčovnu a servis kol. My nabízíme cyklistům veškeré zázemí a do budoucna bychom chtěli postavit moderní úschovnu kol,” řekla Anna Bayerová z kempu.

Standard se zvyšuje

Kempaři zpravidla do vybavení investují peníze, které vydělají, takže renovují sociální zařízení, restaurace, případně koupaliště. Mnozí už nabízejí i wi-fi signál pro připojení k internetu. Oblíbené se také stávají takzvané mobilní domy, které poskytují veškeré pohodlí. Standard se snaží přiblížit zařízením, na jaká jsou turisté zvyklí v západní Evropě. Většina kempařů nezdražovala, případně jen nepatrně.

Na jižní Moravě loni zaznamenali větší zájem i hoteliéři a majitelé penzionů. „Mám pocit, že jižní Morava v létě turisty hrozně táhne. Možná je to i seriálem Vinaři. Každopádně tady mají spoustu zajímavých míst, kam se jet podívat,” řekla Jindra Huszárová z Campu Pálava.

Reklama

Výběr článků

Načítám