Hlavní obsah

Tipy na víkend: Za růžovými víny do Prahy, na čokoládové hody do Hradce Králové

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Víkend nabitý tematickými akcemi, takový vás čeká konec toho týdne. V sobotu pálení čarodějnic, v neděli první máj. Ať už se zaměříte na oslavu lásky více romanticky, nebo sportovně, nezapomeňte na tradiční polibek pod rozkvetlou třešní.

Foto: Profimedia.cz

Pod Pražským hradem na vás čekají růžová vína. Ilustrační foto

Článek
Praha

Svátek růžových vín

Prvomájové degustace růžových vín se můžete v neděli mezi 10:00 a 18:00 zúčastnit na Svatováclavské vinici pod Pražským hradem a ve Ville Richter. Ochutnáte tam vína z několika různých vinařství společně s dobrotami k jídlu. Více zde.

Pojď dál

Festival Pojď dál rozproudí dění na pražském Vyšehradu. Přinese živou hudbu, exhibici záchranných složek a další program. V 11: 00 proběhne slanění Nuselského mostu do parku Folimanka na invalidním vozíku. Více se dozvíte zde.

Love run

Běh pro zamilované dvojice se uskuteční v neděli, na 1. máje, v pražské Stromovce. Svoji kondičku páry poměří na trase dlouhé pět kilometrů. Po sportovním výkonu je budou čekat dárky a také after párty. Více informací naleznete zde.

Středočeský kraj

Kouzlo Anglie

Sokolnickou show, ukázky výcviku filmových koní, živou hudbu, koňské pólo i degustační menu přinese na Dvoře Pecínov Kouzlo Anglie. Akce se uskuteční od pátku do neděle. Kompletní program si prohlédněte zde.

JK Classics opening party

Sraz historických automobilů přiláká všechny nadšence do veteránů do muzea JK Classics v Lužné u Rakovníka. V sobotu od 10:00 si tam prohlédnou americké i jiné historické vozy. Více zde.

Jihočeský kraj

Májka v minipivovaru

Minipivovar Kněžínek zve v sobotu od 17:30 na živou hudbu, domácí zabijačku a posezení u piva. Nabídne pohodový předvečer prvního máje. Více hledejte zde.

Plzeňský kraj

Běh Chotěšovem

Závod v přespolním běhu na necelých šest kilometrů odstartuje v sobotu v 11:00 v Chotěšově. Pro účastníky bude připraven také bohatý doprovodný program. Více zde.

Karlovarský kraj

Po muzejní dráze

Po muzejní úzkochodné dráze Kateřině se můžete projet v sobotu i v neděli. Důlní dráha vás ve vagónech, které dříve vozily jíl, sveze po Národní přírodní rezervaci Soos. Více čtěte zde.

Ústecký kraj

Měsíc zdraví

OC Olympia Teplice vyhlásilo Měsíc zdraví. V sobotu proběhne jedna z akcí s tematickým programem, který se bude týkat zdravého životního stylu - hlavně stravování. Vše vypukne ve 14:00.

Liberecký kraj

Architektura z puzzle

Puzzle není zábava zdaleka jen pro děti. Pokud by vás zajímalo, co všechno se s dílků puzzle dá sestavit, zastavte se do 18. května v OC Forum Liberec, kde jsou vystavené významné světové budovy jako například Big Ben nebo Eiffelova věž.

Královéhradecký kraj

Čokoládová slavnost

Čokoláda je pochoutkou pro všechny generace. A tak si jistě i vy vychutnáte sladkou Čokoládovou slavnost v Kongresovém centru Aldis v Hradci Králové. V sobotu i v neděli tam od 10:00 budou probíhat ukázky výroby pralinek s ochutnávkami, soutěže, workshopy a mnoho dalšího. Více zde.

Pardubický kraj

Den otevřených dveří

Propadli jste golfu? Pak se jeďte v sobotu podívat na dobříkovské golfové hřiště, které chystá Den otevřených dveří, a to od 10:00 do 15:00. Dozvíte se tam základy i zajímavosti týkající se tohoto sportu, leccos si také budete moci vyzkoušet. Více informací najdete zde.

Vysočina

Blešák na zámku

Na zámku v Polné se v neděli rozprostře bleší trh. Jestli jste si doma udělali na jaře generální úklid a rádi byste prázdné místo zase něčím zaplnili, možná na zámeckém blešáku v Polné najdete něco, co vám přijde k užitku. Více čtěte zde.

Jihomoravský kraj

JustFest 2016

O jídle všeho druhu a také o hudbě, tanci a zábavě bude víkendový JustFest v Brně. Festival plný mezinárodní kuchyně, se spoustou slaných i sladkých pochoutek nadchne nejen mlsné jazýčky, ale také milovníky hudby a latinského tance. Do programu nahlédněte zde.

Olomoucký kraj

Čarodějnice a 1. máj v termálech

Odpočinek v termálních lázních okořeněný čarodějnickými saunovými ceremoniemi nabídnou po celý víkend Termály Losiny. Program pro dospělé bude probíhat od 16:00 do 20:00. Vše se dozvíte zde.

Zlínský kraj

Barmanský večer

Degustační večer s barmanem Michalem Duriníkem se uskuteční v sobotu ve Velkých Karlovicích. Spa hotel Lanterna zve s barmanem od 17:00 na neformální posezení a od 20:00 pak na noční party. Více čtěte zde.

Moravskoslezský kraj

Beskydský jazzmaraton

Mezinárodní den jazzu, který připadá na samotný konec dubna, oslaví Frenštát pod Radhoštěm jazzovým maratonem. V sobotu od 18:00 tam odstartuje jazzový festival, na němž vystoupí čeští i zahraniční interpreti. Více informací najdete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám