Hlavní obsah

Místo, které byste při návštěvě Nového Zélandu neměli minout

Novinky, fis

Milford Sound je fjord novozélandského Jižního ostrova. Vznikl zaplavením ledovcového údolí a dodnes ho objímá panenská příroda s vysokými horskými vrcholy a travnatými svahy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Milford Sound: Přelet nad novozélandským fjordem a přistání na ranveji uprostřed ničehoVideo: AP

 
Článek

Letecké snímky vždy nabízejí člověku jinak nedostupnou perspektivu. Může si díky nim prohlédnout těžko dostupné nebo zcela odříznuté končiny. Jedinečné výhledy nabízejí letecké záběry také na fjord Milford Sound.

Tento fjord je cestovatelům dobře známý. Patří k nejpůvabnějším místům Nového Zélandu, někteří ho dokonce nazývají osmým divem světa. Tento unikát se rozprostírá na území národního parku Fiorland. Dychtivé výletníky tam svážejí turistické autobusy. K vidění je toho v parku mnoho. V jezerech se zrcadlí hřebeny hor, lesy jsou husté, vzduch čistý...

U fjordu Milford Sound končí turistická trasa Milford Track. Leckoho možná překvapí, že tento fjord disponuje malým, avšak celkem hojně využívaným letištěm, které napomáhá tamnímu turistickému ruchu. Přistání na ranveji tohoto letiště je jako hladké přistání ptáka uprostřed nedotčené krajiny.

Reklama

Výběr článků

Načítám