Hlavní obsah

Chorvatsko, jak ho neznáte

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se řekne Chorvatsko, představíte si nejspíš pláž, slunce, moře... Zkrátka letní dovolenou se vším, co k ní patří. Dva chorvatští filmaři však vytvořili pětiminutový snímek, v němž zemi představují z jiného pohledu - pozměněnou různými náladami počasí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Poznejte Chorvatsko v každém počasíVideo: Reuters

 
Článek

Filmaři Romulić a Stojčić strávili tři roky natáčení časosběrného videa dokumentující Chorvatsko za nejrůznějšího počasí. Po nedávném zveřejnění na internetu si jejich několikaminutový působivý snímek získal značnou pozornost.

Natáčeli na řadě míst, která turisté dobře znají — mimo jiné ve městě Hvar na stejnojmenném ostrově, na pohoří Biokovo či v oblasti ostrova Brač. Jak filmaři uvedli pro agenturu Reuters, například ostrov Hvar je vyloženě exkluzivním místem. Nezřídka také hostí slavné osobnosti, jako je třeba zpěvačka Beyoncé či Bill Gates, jeden z nejbohatších lidí světa.

Zároveň je prý Hvar nejslunnějším chorvatským ostrovem, chlubí se nejvyšším počtem slunečných dní za rok. Filmaři však Hvar ukázali opačně, a to když nad ním zrovna řádila bouřka, což je v této lokalitě podle nich celkem vzácným úkazem. Chtěli prý ukázat, že i takto je Hvar nádherným místem.

Oba umělci se živí natáčením a focením, obvykle v rámci reklamní tvorby. Toto video vytvořili ve volném čase a pro potěšení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám