Hlavní obsah

Zadar získal titul nejlepší evropské destinace pro rok 2016

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtenáři portálu EuropeanBestDestinations.com zvolili chorvatské město Zadar nejlepší evropskou destinací pro rok 2016. Zadar za sebou zanechal významné turistické cíle, jako jsou Paříž, Řím, Londýn, Vídeň či Praha. Anketa je jakousi protiváhou známější obdoby, kterou pořádá každý rok portál Tripadvisor. Tam se Zadar letos neuchytil.

Foto: Profimedia.cz

Večerní Zadar má výjimečnou atmosféru.

Článek

Čechy tolik oblíbené Chorvatsko získalo od cestovatelů konečně oficiální punc své popularity. Město Zadar, které je směsí chorvatských tradic a moderních vlivů Evropy, podle mnohých oplývá nejkrásnějším západem slunce na světě. Sluší se podotknout, že Zadar byl jediným nominovaným chorvatským městem v této soutěži.

Zadarský kraj v roce 2015 navštívilo 105 637 Čechů, kteří uskutečnili 780 372 noclehů - v průměru tedy setrvávali jeden týden. Tato lokalita je třetí destinací v Chorvatsku dle počtu příjezdů a noclehů českých turistů, bezprostředně po střední Dalmácii a Istrii.

Praha až jedenáctá

Mnohé pozůstatky z římské éry se mísí s romantickými, ale cenově dostupnými restauracemi či tržišti s ovocem a zeleninou. V létě se pak náměstí často naplní lidmi sledujícími venkovní koncerty a posléze si cestou domů či na hotel užijí procházku po promenádě, kterou si zpestří kopečkem zmrzliny.

Na druhém místě se v anketě umístily řecké Atény a na třetím poměrně překvapivě bulharský Plovdiv. Paříž skončila až šestá a Milán uzavřel první desítku. Do té se nedostala Praha, která obsadila jedenáctou příčku, když si připsala aspoň skalp italského Říma, ten skončil dvanáctý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám