Hlavní obsah

Zažijete tam nádherný výhled, napsal britský deník o české Stezce v oblacích

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dolnomoravská Stezka v oblacích si koncem loňského roku získala při svém otevření značnou pozornost. Aby ne, jde o unikátní architektonický počin, díky kterému výletníci na svoji túru hned tak nezapomenou. Jak zmínil i britský deník Daily Mail, výstup po stezce vyžaduje trochu odvahy.

Foto: archiv Dolní Moravy

Pro turisty se závratí bude výlet na Stezku v oblacích adrenalinovou záležitostí.

Článek

Stezka v oblacích nezůstane neznámá už ani zahraničním čtenářům. V úterý o její existenci informoval na svých webových stránkách britský list Daily Mail. Nazval ji bizarní cestou do oblak.

Deník čtenáře láká na úžasný výhled (z nadmořské výšky 1116 metrů) stejně jako na atrakce, jež stezka nabízí — odpočinkové sítě umístěné proklatě vysoko či 101 metrů dlouhý tobogán s okénky.

Foto: archiv Dolní Moravy

Obří Stezka v oblacích

Daily Mail dále ocenil provedení ocelovo-dřevěné stavby, která přirozeně splývá s okolím a neruší přírodní scenérii. Uvedl také, že se na stezku bezpečně vejde až 4000 osob, přestože kapacita je na 1400 návštěvníků.

Stezka v oblacích se otevřela loni 5. prosince. Stavba je 55 metrů vysoká, je vybavená informačními tabulemi s údaji o okolní krajině či mracích jakožto o meteorologickém jevu. Turisté se na stezku dostanou od horní stanice lanovky Sněžník. Infrastruktura je vhodná také pro rodiny s kočárky nebo pro návštěvníky na invalidním vozíku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám