Hlavní obsah

Festival, na kterém se neobejdete bez čepice a rukavic

Novinky, fis

Mekkou příznivců zimy, sněhu a ledu je aktuálně čínský Charbin v provincii Chej-lung-ťiang. V úterý tam totiž začal tradiční 32. ročník Mezinárodního festivalu ledu a sněhu. Takže teple obléct a hurá do mrazu.

Foto: Reuters

BEZ KOMENTÁŘE: V Charbinu odstartoval každoroční ledový festival.

Článek

Ledový festival v Charbinu je kultovní akcí, která každoročně přiláká statisíce, ba dokonce i milióny nadšených návštěvníků. Díky teplotám hluboko pod bodem mrazu tam díla vytesaná do obrovských ledových bloků vydrží táním neporušená týdny.

Loňský ročník festivalu zaujal především 300 metrů dlouhou ledovou skluzavkou, na niž se stály několikahodinové fronty. Jejích několik drah bylo po setmění barevně nasvíceno.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ledová skluzavka stojí návštěvníkům festivalu i za dlouhé čekáníVideo: Reuters

Letos do ledového království, na jehož vzniku se vždy podílejí tisíce pracovníků, mohou zájemci přijít pořádně vymrznout až do 25. února. Dřív než kvůli drkotání zubů se jim odsud nejspíš nebude chtít. Ve dne je čeká křišťálově průzračná a večer pestře nasvícená říše s mosty, schodišti, paláci, sloupy, podloubími, sochami, skluzavkami a dalšími velikostí i propracovaností ohromujícími díly.

„Mé srdce se cítí velmi čistě ve světě sněhu a ledu. Myslím, že tajemství díla přírody je impozantní,“ ohodnotila pro agenturu Reuters krátce po začátku festivalu jedna z návštěvnic nekonečnou plochu ledových výtvorů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám