Hlavní obsah

Ostrov se snaží být atraktivní pro turisty

Ostrov plánuje v roce 2016 další novinky, které mají učinit lokalitu atraktivnější pro turisty. Město chce odkoupit dva nové objekty, rozšířit ubytovací kapacity pro návštěvníky a vybudovat informační a propagační centrum.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Dům vedle historické radnice na Starém náměstí v Ostrově

Článek

Město podle starosty Pavla Čekana připravuje projekt Historický Ostrov 4. Má v úmyslu hotel Myslivna odkoupit, zrekonstruovat a provozovat. Na Starém náměstí hodlá radnice koupit objekt číslo popisné 48, opraví ho a využije pro vlastní potřeby.

V podkroví a prvním patře budovy na Starém náměstí by město chtělo vybudovat stálou muzejní expozici. V přízemí by pak mělo vzniknout turistické informační centrum.

„Chceme tak navázat na vznik destinační agentury Karlovarského kraje. Jsme přesvědčeni, že je zapotřebí nejen vnější propagace, ale také přímého kontaktu s turisty přímo ve městě. Přes informační centrum bychom mohli návštěvníkům zajišťovat například ubytování, půjčování kol, lyží, zkrátka kompletní servis. Trochu bychom se tak inspirovali Božím Darem, kde to funguje velmi podobně," uvedl Čekan.

Na koupi domu na Starém náměstí město do rozpočtu na rok 2016 vyhradilo čtyři milióny korun. Koupi nyní nevyužívaného hotelu Myslivna za 10,5 miliónu korun zastupitelé schválili v listopadu, zatím ale jen zaplatili zálohu, která jim nemovitost rezervuje do konce roku 2016. Kromě prostor pro ubytování by měla v hotelu být také restaurace s vlastním pivovarem.

Reklama

Výběr článků

Načítám