Hlavní obsah

Bombaj zakáže projížďky v kočárech, jde prý o týrání zvířat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nablýskané projížďky slavnými koňskými povozy v indické Bombaji budou muset skončit. Turisté, kteří je ještě chtějí stihnout, tak musí učinit do června příštího roku. Pak budou zakázány, nařídil indický soud s tím, že jde o formu týrání zvířat. Informovala o tom agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Projížďkám na kočárech tažených koňmi bude v Bombaji brzy konec.

Článek

Kočáry tažené jedním koněm, ověnčené blýskavými světýlky a plastovými květinami, byly dlouhá léta jednou z turistických atrakcí pro návštěvníky indické finanční metropole. Povozy známé jako kočár Victoria si kdysi v 19. století oblíbily bohaté rodiny v Anglii. Jsou snadno rozpoznatelné pro svá velká kola a možnost, aby cestující seděli naproti sobě.

Soud v Bombaji ale tento týden rozhodl, že "aktivita, kdy je kočár tažený koněm jen pro lidské potěšení", musí být zastavena, protože jde o činnost nelegální. Reagoval tak na informace, že tímto způsobem dochází k týrání zvířat.

Soud rovněž požaduje, aby byly uzavřeny všechny stáje ve městě, a nařídil místním úřadům, aby vypracovaly plán, co s koňmi i jak pomoci asi 700 rodinám, které měly na projížďkách založeno své živobytí. Plán by měly představit letos v prosinci.

Soud nicméně nezakázal využívání povozů mimo Bombaj s tím, že si je vědom, že koně či velbloudi jsou stále používáni jako tažná zvířata. „Ale bude-li zjištěno, že jsou kočáry využívány na projížďky, měly by tomu úřady zamezit," dodal soud ve svém verdiktu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám