Hlavní obsah

Festival na Kampě představí italské delikatesy

Právo, cie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražskou Kampu provoní speciality z Itálie. V rušnou italskou čtvrť se do neděle mění náměstí Na Kampě, kde se koná první ročník Festivalu del Gusto Italiano. Italská kuchyně slaví v České republice dlouhodobě úspěch, a tak se dá očekávat, že při očekáváné přízni počasí bude náměstí značně zalidněné.

Foto: Profimedia.cz

Italská kuchyně je jedna z nejoblíbenějších zahraničních kuchyní v ČR.

Článek

Prodejci a výrobci italských specialit představují tradiční italské pochoutky z mnoha regionů, například Toskánska, Sardinie, tyrolských Alp.

Nechybějí oblíbené caprese, ryby a mořské plody z grilu, pravé italské risotto, čerstvé těstoviny nebo typické italské plněné placky piada.

Širokou škálu na místě připravovaných pokrmů doplní variace uzenin a aromatických sýrů, a také bohatá nabídka vína a prosecca.

Sladkou tečku zajistí osvěžující bezlepková zmrzlina či melouny se šunkou. Festival navazuje na významný italský svátek – založení Italské republiky, připadající na úterý 2. června.

Reklama

Výběr článků

Načítám