Hlavní obsah

Prasečí pláž obývají roztomile drzí vepři

Novinky, fis

Taky se vám, když se řekne prase nebo čuník, vybaví lenivé zvíře vyválené v kdoví čem? Na Bahamách jsou přitom tahle zvířata jedním z největších magnetů na turisty. Pravdou ale je, že bahamští čuníci nejsou ani špinaví, ani líní.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Plavající prasata loudí na turistech jídloVideo: viktor.grebnev.5, Newsflare.com

 
Článek

Neobydlený bahamský ostrůvek Big Major Cay je frekventovaným cestovatelským cílem. Má totiž něco, co jinde na Bahamách a celkově v zámoří nenajdete — takzvanou Prasečí pláž.

Tamní prasata si na časté návštěvy turistů už zvykla, takže se nechají hladit, plavou společně s lidmi a pochopitelně si ochotně vezmou i něco k snědku. Když jim turista nejde naproti přímo na pláž, kterou obývají, doplavou až k loďce. Nezdráhají se si pamlsek vyžebrat. Dojemné psí oči neumí, jejich pohled je spíš šibalský. Pokud však s sebou máte něco k jídlu, asi se těžko zvládnete nepodělit.

BEZ KOMENTÁŘE: Prasata obývají bahamskou pláž

Kromě prasat na ostrůvku údajně žije také několik divokých koček a pár koz. Jestli se ptáte, kde se proboha vzala prasečí komunita na bahamském ostrově, jednoznačnou odpověď bohužel nedostanete.

Legenda praví, že tam vepře kdysi nechali námořníci, kteří si je původně přivezli jako potravu. Novější vysvětlení je méně romantické. Tvrdí, že je tato hříčka přírody záměrně vytvořeným turistickým lákadlem. Pokud ano, funguje dokonale.

Cestovatele zvířata obecně fascinují. Ví o tom své například i Japonsko díky své liščí a také kočičí vesnici. Nebo také provozovatelé kočičích kaváren, které se rozmohly všude po světě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám