Hlavní obsah

Úchvatný zámek na italském ostrově je na prodej. Za překvapivou cenu

Novinky, fis

Krásné historické panství na ostrůvku Trasimenského jezera v Itálii je k mání. Patří k němu mimo jiné rozlehlý park, stařičký kostel, mlýn i tenisové kurty. Nový majitel v těchto prostorách navíc může vybudovat hotel.

Foto: Profimedia.cz

Zámek na Trasimenském jezeře

Článek

Ostrůvek Maggiore, jehož dominantou je luxusní panství, spadá do italského regiónu Umbrie. Pro někoho, kdo nemá hluboko do kapsy, může být tamní zámek velmi zajímavou investicí.

Foto: Profimedia.cz

Trasimenské jezero má rozlohu 128 kilometrů čtverečních. Ostrůvků je na něm více

Za cenu v přepočtu 112 miliónů korun, za níž se nemovitost prodává, by totiž nepořídil ani průměrný řadový domek v londýnském Westminsteru, jak uvedl britský deník Daily Mail. V centru Prahy by s trochou vůle bylo možné za tuto cenu pořídit několik bytů.

Zatímco u bytu by byla maximálně terasa a u řadového domku předzahrádka, k tomuto panství patří dva soukromé přístavy, freskami zdobený kostel ze 14. století včetně zvonice, starý mlýn, park v anglickém stylu i travnaté tenisové kurty. Dohromady má přilehlý pozemek rozlohu čtyři a půl hektaru.

Foto: Profimedia.cz

Do zámeckého komplexu patří i šest století starý kostel s nádhernou výmalbou.

Zbytek nemovitosti, která ztrojnásobila svoji velikost při rekonstrukci koncem 19. století, také stojí za pozornost. Ozdobou jsou okna s lomenými oblouky, okrasné římsy a obrovské střešní terasy. K dispozici je 10 ložnic ve dvou patrech. Vstup je ze tří nádvoří. Stavební povolení navíc umožňuje, aby tam vznikl hotel.

Hosté by v romantické rezidenci našli dokonalé soukromí uprostřed tiché přírody. Díky kurtům a jezeru jistě také sportovní vyžití.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám