Hlavní obsah

Tipy na víkend: Kašperské Hory rozezní šanson, v Beskydech se bude bobovat

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Víkend přinese hudební vystoupení fanouškům šansonu, swingu i jazzu. Kdo lační po senzacích a zajímavostech, ocení možná expozici Katastrofy lidského těla. Milovníci adrenalinu si zase užijí bobovací závod v Karolince.

Foto: Profimedia.cz

Adrenalinovou jízdu na bobech si o víkendu užijete v Beskydech.

Článek
Praha

Žižkovská Noc 2015

Multižánrový klubový festival Žižkovská Noc 2015 potrvá od pátku do soboty a nabídne desítky interpretů a jejich hudebních i divadelních vystoupení. Fandy literatury potěší také autorské čtení. Zapojí se kluby i divadla. Kompletní harmonogram akce si prohlédněte zde.

Běh Prahou

Čtyřkilometrovou trasu pokoří tento víkend účastníci pražského závodu nazvaného Ottův běh. Startovat se bude od hřiště Spartaku Hrdlořezy v 10:00. Zápis účastníků začne už v 8:00. Více se dozvíte zde.

Kolem světa v Praze

Cestovatelský festival Kolem světa opět zavítá do Prahy. Usídlí se v Národním domě na Smíchově a po celý víkend bude účastníkům přinášet zajímavé besedy, promítání, ochutnávky exotických specialit i ukázky tanců. Do programu nahlédněte zde.

Středočeský kraj

Návštěva pivovaru

Den otevřených dveří naplánoval pro zájemce pivovar v Kostelci nad Černými lesy. V sobotu budete mít možnost ochutnat piva z minipivovaru Šnajdr a k němu zakousnout některou z chystaných delikates. Prohlídky pivovaru budou zdarma. Více hledejte zde.

Kousek Egypta v Kolíně

Regionální muzeum v Kolíně vystavuje do konce května expozici Poklady starého Egypta. Exponáty pocházejí ze sbírky arcivévody Josefa Ferdinanda Toskánského, který Egypt navštívil začátkem 20. století. Prohlédnete si víc než stovku historických předmětů. O víkendech je muzeum otevřené mezi 10:00 a 17:00. Více se o jeho expozicích dozvíte zde.

Jihočeský kraj

Noční prohlídky pivovaru

Stále máte možnost využít pátečních a sobotních večerních termínů prohlídek pivovaru Bohemia Regent v Třeboni. Pravidelně začínají ve 21:00. Více se dočtete zde.

Plzeňský kraj

Večer francouzského šansonu

V sobotu se od 20:00 budou podnikem Nebespán v Kašperských Horách rozléhat tóny klavíru a zpěv Evy Kriz. Uskuteční se totiž další Večer s francouzskými šansony. Po celý víkend tam navíc hostům budou servírovat francouzské speciality typické pro zimní období. Více zde.

Karlovarský kraj

Jazz na Seebergu

V sobotu od 16:15 se hradem Seeberg začne rozléhat swingová a jazzová hudba. Zazní písně z repertoáru legend, jako je třeba Louis Armstrong nebo George Gershwin. Více hledejte zde.

Ústecký kraj

Historické hodiny ve Šluknově

Zámek Šluknov zve do konce dubna do expozice historických hodin z jižního Německa i Čech z období od poloviny 18. do konce 19. století. Uvidíte pohyblivé figurky i speciálně dekorované ciferníky. Výstava přístupná denně od 9:00 do 11:30 a následně od 12:30 do 17:00. Více čtěte zde.

Liberecký kraj

Otevření zámku Hrubý Rohozec

S blížícím se jarem památky otevírají ve velkém. Jednou z nich je také zámek Hrubý Rohozec. Tento víkend po zimě opět otevře své komnaty návštěvníkům. Během březnových víkendů si zájemci mohou projít dva hlavní prohlídkové okruhy, a to mezi 10:00 a 15:00. Více zde.

Královéhradecký kraj

Krakonošovi lyžníci

Lyžování v kostýmech a pohled do minulosti tohoto zimního sportu čeká v sobotu účastníky akce Krakonošovi lyžníci aneb sonda historií sportu lyžařského. Nabitý program začne v 10:30, závody se pojedou ve vícero kategoriích. Více informací naleznete zde.

Expediční kamera ve Vrchlabí

Filmový festival Expediční kamera zavítá tuto sobotu do Vrchlabí. Diváci tam zhlédnou mimo jiné od 17:00 španělský snímek A Fine Line, od 18:30 pak anglický film And Then We Swam. Více se o harmonogramu promítání dozvíte zde.

Pardubický kraj

Rocková sobota

Další z akcí Rock is not dead proběhne v sobotu od 18:30 v Ústí nad Orlicí. Zahrají Citron a Komunál. Více informací hledejte zde.

Vysočina

Katastrofy lidského těla

Jediným víkendem, kdy si lze v Třebíči prohlédnout výstavu Katastrofy lidského těla je právě tento. Expozice ukazuje anatomické anomálie, o jejichž existenci jste možná neměli ani tušení. Do Národního domu můžete zavítat od 10:00 do 18:00. Více čtěte zde.

Jihomoravský kraj

Vinná sobota v Židlochovicích

Tradiční výstava vín začne v Masarykově kulturním domě v Židlochovicích v sobotu už v 9:00. Kromě koštovaných vín si účastníci pochutnají také na pestrém občerstvení. K poslechu zahraje cimbálovka. Více najdete zde.

Olomoucký kraj

Vážná hudba ve Velké Bystřici

Na sobotní koncert vážné hudby zve Velká Bystřice. Guarneri trio zahraje od 18:00 v prostorách Galerie Zet na Zámeckém náměstí. Více hledejte zde.

Zlínský kraj

Bobování v Karolince

Příznivci dovádění na bobech si v sobotu přijdou na své na závodní akci BobCross v beskydském skiareálu Karolinka. Ať už se přijedete zúčastnit nebo se budete raději jen dívat, adrenalin je zaručen. Více čtěte zde.

Moravskoslezský kraj

Krása, která zahaluje

O dějinách textilnictví na Rýmařovsku se dozvíte v budově Hedvy v Rýmařově. Kromě úterý a čtvrtka je externí expozice v rámci projektu Krása, která zahaluje k vidění také v sobotu, a to vždy od 9:00 do 12:00 a následně pak od 13:00 do 17:00. Více se dozvíte zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám