Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Hrát si na hrad nebo za strašidly do divadla

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za měsíc je tu jaro, a tak přišel čas jarních prázdnin. Dětský program či prodlouženou otevírací dobu pro tento čas nabízejí hrady, zámky, muzea i nejrůznější interaktivní expozice. Ani o víkendu, ani po něm se tedy vaše děti nudit nebudou.

Foto: archiv hradu Červený Újezd

Novodobý hrad Červený Újezd je věrnou kopií historických památek.

Článek
Praha

Sobota se Šípkovou Růženkou

Mezi 10:00 a 17:00 se společně se svými dětmi můžete na Chvalském zámku zúčastnit soboty se Šípkovou Růženkou. Právě ta návštěvníky po zámku provede. Předchozí rezervace prohlídky je nutná. Více se dočtete zde.

Staré pohádky v Ponrepu

Jestli už jsou vaše děti trochu odrostlé a zajímá je film, mohli byste je zaujmout nedělní návštěvou kina Ponrepo. Akce Byl jednou pan Ponrepo, která začne v 15:00, totiž diváky zavede do zajímavé historie filmového promítání a archivních pohádek. Více zde.

Za českými strašidly

Divadlo Minaret zahraje v sobotu od 15:00 pohádkovou hru Strašidla v Čechách. Diváci se tak ocitnou v blízkosti známých českých bubáků. Více se dozvíte zde.

Středočeský kraj

Auta, lodě, letadla v Kladně

Do kladenského Sládečkova vlastivědného muzea se o víkendu přijeďte podívat mezi 9:00 a 12:00 nebo od 13:00 do 17:00. Prohlédnete si modely aut, letadel i lodí. Více hledejte zde.

Den her na hradě

Moderní, přesto autentický, hrad Červený Újezd chystá pro děti na sobotu den plný her. Kromě rozpoznávání rostlin a zvířat proběhne třeba také hradní špejling nebo honba za pokladem. Nuda rozhodně nehrozí. Více se o programu dozvíte zde.

Jihočeský kraj

Písecké maškary 2015

V sobotu od 12:30 projde v Písku městem masopustní maškarní průvod. Můžete si obléct masku a připojit se nebo jen sledovat maškary zpovzdálí. Více hledejte zde.

Plzeňský kraj

Vyhánění zimy v zoo

Plzeňská zoologická zahrada chystá na neděli loučení se zimou. Ve 14:00 začne maškarní průvod, po němž bude v průběhu odpoledne následovat utopení Morany nebo třeba soutěž v pojídání koblih. Více čtěte zde.

Karlovarský kraj

Ledové hrátky na Horním hradě

Od 11:00 do 15:00 se rodiče s dětmi budou na Horním hradě oddávat zimním hrátkám. Hodit se budou lopaty i lžíce. Více naleznete zde.

Ústecký kraj

Masopust v zoo

V sobotu od 13:00 chystá zoo v Ústí nad Labem masopustní program pro dětské návštěvníky. Pochutnají si na masopustních specialitách, zasoutěží si a nechají si pomalovat obličej. Děti, které dorazí v masce, nebudou muset platit vstupné. Více zde.

Liberecký kraj

Chytrá zábava v Liberci

Jestliže se vaše bystré ratolesti nespokojí hned tak s nějakým zábavním programem, zkuste s nimi navštívit liberecký areál iQlandia. Aktuálně je otevřeno denně mezi 9:00 a 19:00 a kromě 3D promítání proběhne například také science show. Více se dozvíte zde.

Zákupský masopust

V sobotu v 10:00 začne v Zákupech masopustní veselí. V průběhu dne se bude soutěžit v pojídání knedlíků i o nejlepší masku. Více se o programu dočtete zde.

Královéhradecký kraj

Play Broumovsko

Interaktivní expozice Play Broumovsko je o víkendech otevřená vždy od 10:00 do 18:00. Návštěvníci si v ní mohou na exponáty nejen sáhnout, ale mají také možnost je přetvořit. Expozice pracuje s fantazií a hravostí. Více se dozvíte zde.

Pardubický kraj

Pohádková Choceň

Historická místa Chocně, ale také pohádkové příběhy provázané s dějinami města... Takový program přinese sobotní Mezinárodní den průvodců v Chocni. Začne v 9:00. Bližší informace naleznete zde.

Vysočina

Maškarní odpoledne

Kulturní dům Máj v Pelhřimově plánuje na neděli od 14:30 dětský karneval. Nebude chybět promenáda masek a těšit se malí účastníci mohou také na klauny. Více zde.

Jihomoravský kraj

Dálkový pochod

V sobotu se v Bučovicích můžete přidat k pochodu Dlouhého, Širokého a Bystrozrakého. Nabízejí se trasy v pěti délkách, nejkratší je pětikilometrová. Sraz je plánován mezi 6:30 a 8:00 na autobusovém nádraží v Bučovicích. Více se dozvíte zde.

Olomoucký kraj

Rodinný turnaj v badmintonu

Areál zdraví Velké Losiny pořádá v sobotu od rána turnaj v badmintonu pro děti a rodiče. Soutěžit se bude v několika kategoriích. Více informací naleznete zde.

Karneval ve Šternberku

Ve šternberské Expozici času zažijete v neděli od 15:00 do 18:00 Královský karneval. Hostitelem bude sám král Fridrich Falcký. Více najdete zde.

Zlínský kraj

Hry a klamy

Denně mezi 8:00 a 18:00 si můžete v prvním patře zlínského zámku prohlédnout výstavu Hry a klamy. Expozice však není jen na dívání, leccos osaháte a vyzkoušíte. Více čtěte zde.

Moravskoslezský kraj

Zámecký karneval

Ostravský zámek Poruba zve v neděli od 15:00 děti a jejich rodiče, aby se tam zúčastnili tance, zábavy či soutěže o nejlepší masku. To vše v rámci zámeckého karnevalu. Více zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám