Hlavní obsah

Zábavní park vyrostl na místě, kde by ho nikdo nečekal

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

City Park, zábavní areál plný pohádkových postaviček a atrakcí, vábí každý den davy návštěvníků. Zahraniční turisté tam zcela jistě nenajdou tak bezstarostnou zábavu jako místní, provozovatelé parku jsou však s dosavadním úspěchem spokojení. Areál otevřel v říjnu v afghánském Kábulu, kde lidi už léta sužuje neklid.

Foto: archiv City Parku

Barvy, smích a zábava - podobného povyražení Afghánci příliš nemají.

Článek

Nejistota, násilí či nebezpečí dalších teroristických útoků - na to všechno si obyvatelé Afghánistánu museli během posledních několika dekád zvyknout. Právě proto s takovým nadšením přivážejí své děti do kábulského zábavního komplexu s názvem City Park. Nacházejí tu nevšední zážitky a odreagování.

Foto: archiv City Parku

U brány City Parku v Kábulu postávají natěšení návštěvníci.

Areál je obehnaný zdmi s ostnatým drátem a ozbrojená hlídka stojí prakticky na každém rohu. Tato opatření mají odradit potenciální útočníky. Zatímco zahraniční turisté by si v takovém prostředí nejspíš příliš neuvolnili, domácí návštěvníci si park zamilovali. Aby ne, podobných volnočasových míst v Afghánistánu moc není.

Foto: archiv City Parku

V City Parku nechybí ani klasický řetízkáč.

Park o rozloze necelých 10 hektarů nabízí tradiční atrakce, jako je autodrom, ruské kolo nebo řetízkáč. Děti baví také malování na obličej, snad nejvíce nadšené jsou, když potkají některou z postav kreslených seriálů — myš Minnie nebo třeba věčné rivaly Toma a Jerryho.

City Park byl vybudován na úpatí pohoří Hindúkuš nedaleko břehu řeky Kábul. V zašedlé afghánské metropoli je park osvěžující oázou barev a dětské radosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám