Hlavní obsah

Město s obří sochou Ježíše má první nudistickou pláž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brazilské Rio de Janeiro je známé jako místo, kde se na plážích vystavuje tolik do bronzova opálené kůže, kolik jen slušné mravy dovolí. Nyní ale mohou místní i turisté odhodit i poslední zábrany – Rio se rozhodlo oficiálně vyhlásit první nudistickou pláž. Informovala o tom agentura AFP.

Foto: Profimedia.cz

Vyznavači koupání a slunění bez plavek si přijdou na své nově také u Ria de Janeira. Ilustrační foto

Článek

Za ráj naháčů vybraly brazilské úřady pláž Abrico asi hodinu jízdy západním směrem od centra Ria. „Starosta přijal odvážné rozhodnutí, které Riu pomůže při kulturní a turistické propagaci. Zvláště v době, kdy se město chystá oslavit své 450. výročí a připravuje olympijské hry v roce 2016," prohlásila nudistická aktivistka Paula Nogueiraová.

Přestože si toho Brazilci na plážích nikdy moc neoblékají, když přijde na úplnou nahotu, jsou konzervativnější, než se zdá. Bylo tedy zapotřebí nudistických aktivistů, aby se úřady osmělily a povolily v Riu první pláž oficiálně určenou naháčům.

Aktivisté hodnotí postoj Brazilců k nahotě jako paradoxní. Dávají ho do kontrastu s odvážně odhalenými kostýmy snad nejslavnějšího karnevalu světa, který se každoročně v Riu de Janeiru koná. Zatímco tyto kostýmy představují tradici, která nikoho nepohoršuje, svlékání na pláži je v očích mnoha místních nevhodné.

Foto: Profimedia.cz

Rio de Janeiro proslavil nejen divoký karneval, ale také velká socha Ježíše shlížejícího na město.

Naturisté se na pláži Abrico neoficiálně scházejí už delší dobu. Naráželi však na nepochopení. To by se od nynějška mělo změnit k lepšímu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám