Hlavní obsah

V Dubaji začala jezdit speciálně vybavená tramvaj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Dubaji jezdí od druhé listopadové středy tramvaj vybavená i luxusním vagónem pro ty, kteří si připlatí. Jezdit bude 19 hodin denně od soboty do čtvrtka, v ranní špičce v desetiminutových intervalech.

Foto: Profimedia.cz

Moderní dubajská tramvaj

Článek

Ve středu ráno zahájil provoz dubajské tramvaje korunní princ šajch Hamdán bin Muhammad bin Rašíd Maktúm. První dva dny dopravce poskytuje uživatelům zdarma připojení k internetu.

Foto: Profimedia.cz

Korunní princ šajch Hamdán bin Muhammad bin Rašíd Maktúm (vpravo) se zúčastnil zahájení provozu první dubajské tramvaje

Linka dlouhá přes 10 kilometrů má 11 zastávek a vede přístavní čtvrtí a částí Sufúh, v níž je mnoho podniků. Soupravy o sedmi vozech pojmou každá 405 pasažérů a lístek stojí bez ohledu na ujetou vzdálenost tři dírhámy (18 korun). Nástupiště na zastávkách jsou uzavřená a klimatizovaná.

Dubajské úřady zavedením linky řeší obtížnou dopravní situaci a chtějí lidi přimět používat veřejnou dopravu. Doufají, že od začátku bude linku denně využívat 27 000 lidí, do šesti let pak 66 000.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám