Hlavní obsah

Turista natočil strašidelnou osadu uprostřed hustých lesů

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blogger a tramp Jordan Liles z kalifornského San Diega zdokumentoval při jednom ze svých výletů stařičkou osadu vybudovanou v krajině národního parku Great Smoky Mountains v americkém státě Tennessee. Jeho fotografie i video přitáhly mediální pozornost, přestože se zpožděním.

BEZ KOMENTÁŘE: Turista natočil starou osadu v národním parku Great Smoky Mountains

 
Článek

Liles prošel místo známé jako Wonderland Club v oblasti Elkmont v národním parku Great Smoky Mountains už loni v květnu. Média se však o jeho fotografie a video začala zajímat až nedávno.

Kolem příspěvku kalifornského bloggera vznikl také menší zmatek. Rozšířily se zprávy o tom, že Liles objevil 100 let staré zapomenuté a opuštěné městečko. Tento velký „objev“ byla však ve skutečnosti pouze návštěva historického místa, o kterém místní dobře vědí.

Liles se následně omluvil za vzniklé zmatky a uvedl, že byl sám šokován, když se dočetl o tom, že místo objevil. Tento nevhodný výraz prý použil jen v úvodu videa, netušíc, co tím způsobí.

Jen smutné ticho

V každém případě z Lilesova videa mrazí. Milovníkům hororů může připomenout například snímek Záhada Blair Witch. V hustém lese Liles prochází kolem polorozpadlých bývalých letních rezidencí. Sem tam nahlíží do prázdných interiérů rozbitými okny se zlámanými žaluziemi. Ve dřevěných verandách je jedna díra vedle druhé.

Národní park Great Smoky Mountains

Byl založen 15. června 1934.

Od roku 1983 je zapsán na seznamu UNESCO.

Ročně park navštíví až okolo 10 miliónů turistů, někteří si v něm dokonce uspořádají i svatbu.

Ztichlou osadu, ve které už desítky let nikdo nepobývá, lze zařadit mezi četná městečka duchů, která jsou celosvětově jedním z nejoblíbenějších turistických cílů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám