Hlavní obsah

Nová vyhlídka v Otovicích nabízí výhled na Krušné hory

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohled na Krušné hory si mohou lidé od úterka užít z Nové vyhlídky, která vyrostla na rozmezí obce Otovice a Karlových Varů - Sedlece. Stane se novým cílem výletníků.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Ohnutý tvar nové vyhlídky se trochu podobá lidskému uchu.

Článek

„Na rozdíl od většiny karlovarských vyhlídek, které nabízejí dramatický výhled na lázeňské město, se tahle dívá na klidnou krajinu hor," popsal architekt Richard Sidej. Vyhlídka je z kovové konstrukce a má tvar připomínající lidské ucho. Je dlouhá 33 metrů a v nejvyšším bodě je 2,5 metru vysoká a nabízí výhled na vrcholy Krušných hor včetně Klínovce.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Informační tabule pomůže návštěvníkům s orientací v okolí.

Podle primátorova náměstka Jiřího Klsáka doplní Nová vyhlídka v Otovicích asi 20 rozhleden a vyhlídek, kterými se mohou pyšnit Karlovy Vary. Vyhlídky jsou přitom místy, které lákají k procházce a pro mnoho lidí jsou i hlavními cíli výletů.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Vyhlídka nabízí pohled na Krušné hory.

Práce na vyhlídce od nápadu až po realizaci trvaly poměrně dlouho. „Samotná stavba pak trvala asi půl roku," uvedl ředitel společnosti Moyo holding Jan Humplík, která byla developerem projektu. „Konstrukce z ohýbaného kovu se nejprve vyrobila ze šesti segmentů, které se až na místě svařily," dodal.

Reklama

Související témata:

Související články

Krušnohoří chce do seznamu UNESCO

Místa v české i německé části Krušných hor usilují o zapsání do seznamu světového dědictví UNESCO. Zapsány by měly být hornické památky v kraji, kde má těžba...

Výběr článků

Načítám