Hlavní obsah

Na pláži u Říma vyděsil rekreanty žralok

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozruch a paniku vyvolal přes metr dlouhý žralok, který se v pondělí odpoledne objevil pouhých několik metrů od pláže u italského Říma, konkrétně u jihozápadního předměstí Ostia. Informovala o tom agentura APA a italská média.

BEZ KOMENTÁŘE: U italského pobřeží se objevil žralok

 
Článek

Znepokojivou informaci potvrdilo několik plavčíků, kteří v kritických momentech zajišťovali, aby se všichni dostali co nejdříve z vody do bezpečí. Podle svědků žralok nejprve připlul blízko ke břehu, pak se vzdálil, ale ještě dalších několik minut plaval kolem pobřeží.

Podle oslovených expertů může podobné chování žraloka signalizovat, že je nemocný. Už letos v červnu byl nedaleko odsud spatřen jiný žralok. Ten, který vyplašil rekreanty začátkem tohoto týdne, měřil podle odhadů metr a půl. Odborníci tak usuzují podle velikosti hřbetní ploutve.

Po žralokovi začala okamžitě pátrat pobřežní hlídka. V oblasti platí bezpečnostní upozornění, které lidi varuje před vstupem do moře.

Reklama

Výběr článků

Načítám