Hlavní obsah

Aerolinky stahují vyzývavé instruktážní video

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V únoru šokovala novozélandská letecká společnost instruktážním videem plným přitažlivých modelek. Vedle mnoha příznivců, kteří se díky němu ze dne na den stali při sledování bezpečnostních pokynů v letadle o poznání pozornějšími, si klip našel také nemalé množství odpůrců. Aerolinky ho v následujících týdnech nahradí novým.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Novozélandské aerolinky natočily atraktivní bezpečnostní videoVideo: Reuters

 
Článek

Instruktážní video nazvané Bezpečnost v ráji vyprovokovalo natolik, že proti jeho vysílání v letadlech Air New Zealand podepsalo více než 6000 lidí online petici. Klip byl natočen v úchvatném prostředí Cookových ostrovů v Tichém oceánu. Exotika z něj doslova prýští.

Novozélandské aerolinky se rozhodly svůdné instruktážní video stáhnout a nahradit jiným. Prohlásily však, že tak nečiní na základě tlaku veřejnosti, ale proto, že zkrátka každých několik měsíců tato videa obměňují.

V novém klipu provede pasažéry základy bezpečnosti britský dobrodruh a spisovatel Bear Grylls. Ten by mohl na veřejnost působit v této oblasti jako povolanější osoba.

Air New Zealand překvapily originalitou svého instruktážního videa už v roce 2012. Tehdy sdělovaly cestujícím bezpečnostní pokyny postavy inspirované hobití říší známé z trilogie Pán prstenů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám