Hlavní obsah

Farma Bolka Polívky vstává z popela, chce lákat na kvalitní jídlo

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bez velké slávy se chystá znovuotevření Farmy Bolka Polívky v Olšanech na Vyškovsku. Království populárního herce a mima skončilo krachem poté, co se oblíbený klaun pustil do přestavby wellness centra, na které získal evropské dotace, ovšem stavební firmě nezaplatil celou částku za provedenou stavbu.

Foto: Petr Kozelka , Právo

František Dvořák se svojí dcerou Adélou chce lákat lidi na kvalitní kuchyni.

Článek

Objekt nakonec koupil Polívkův známý podnikatel Alexandr Seidl, který ho pronajal zkušenému šéfkuchaři a hoteliérovi Františku Dvořákovi. Ten chce znovuobnovit zašlou slávu místa i ve spolupráci s Polívkou.

„Celý objekt jsem si pronajal přes jednoho kamaráda, zrovna jsem totiž něco takového sháněl. Deset let jsem působil na Šumavě a osud tomu chtěl, že jsem se vydal podívat zase někam dál. Lidi sem chceme přilákat nejenom na krásnou přírodu, ale také na regionální kuchyni. Chceme vařit dobré, domácí jídlo, prostě takové, jaké se dělávalo dřív. Zrovna děláme domácí nudle, chystáme vídeňské knedlíky a slepici na paprice,“ řekl Právu Dvořák, zatímco jeho dcera Adéla pilně rozvalovala těsto na nudle.

Zkouška už proběhla

Na zkoušku ve vší tichosti otevřel už o Velikonocích. „Lidi přišli a myslím, že byli spokojeni. Nabízíme tu poctivé jídlo, v kuchyni mám jen pepř, sůl a čerstvé bylinky, žádné glutamáty. Začínám obcházet místní zemědělce, abychom od nich brali mléko nebo uzeniny,“ vypočítává Dvořák.

Už o víkendu byla v provozu restaurace, na Prvního máje je pak v plánu i otevření hotelu s wellness. „Bude to bez nějaké slávy, hlavně chceme, aby se sem lidi naučili chodit. Když jsem to převzal, bylo to tady hrozné, všude špína, mastnota, lepili jsme se k podlaze. Museli jsme všude vymalovat, vrazili jsme do toho aspoň 250 tisíc korun,“ řekl Dvořák.

Jméno chce zachovat

S Polívkou, který má dům jen několik desítek metrů od své bývalé farmy, se chce domluvit na spolupráci a také na tom, aby se objekt mohl dál jmenovat Farma Bolka Polívky.

„Jsem s ním v úzkém kontaktu, připravujeme smlouvy o ochranné známce, aby se to tady mohlo dál takto jmenovat. V plánu jsou do budoucna i nějaké akce, ale ne tak velké jako dřív,“ zakončil Dvořák.

Za Polívkovým podnikáním zůstaly dluhy ve výši přes 40 miliónů korun. Farmu Seidl koupil jako jediný zájemce za 11,5 miliónu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám