Hlavní obsah

Torzo mrakodrapu zůstalo napospas času a penězům

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rámci thajské éry stavění mrakodrapů začala v 90. letech minulého století vznikat také výšková budova Sathorn Unique v Bangkoku. Kvůli nedostatku finančních prostředků ale záhy nemohla být dokončena, a tak tu jen stojí a postupně chátrá.

BEZ KOMENTÁŘE: Nedokončený mrakodrap v Bangkoku

 
Článek

Jako poskládaný z desítek bublinek vypadá thajský mrakodrap Sathorn Unique v centru Bangkoku. Měli se sem nastěhovat bohatí rezidenti. Z množství velkých teras i menších balkónů by se jim nabízel skutečně prvotřídní výhled na neutichající velkoměsto.

V roce 1997 stopla výstavbu devětačtyřicetipatrové budovy asijská finanční krize. V jejím důsledku se stala z původně luxusního mrakodrapu věž duchů přitahující hlavně zvědavce a fotografy. Ti se tu snaží tvořit působivé snímky mapující stopu času, která se do stavby přirozeně vrývá čím dál hlouběji.

Okna ani dveře nejsou na svých místech, uprostřed stropů i podlah jsou nevyplněné díry, holé schody nikdy neohraničilo zábradlí, eskalátory se ani jednou nerozjely, podél zdí postává lešení a všude kolem leží zapomenutý nepořádek. V leckterých místnostech se vyřádili sprejeři.

Mnozí dobrodruzi nedbají na zákaz vstupu a vydávají se prozkoumávat syrový interiér mrakodrapu na vlastní nebezpečí. Naskýtá se jim pak smutný pohled na torzo nedokončené budovy.

Reklama

Související témata:

Související články

Thajská vláda zrušila výjimečný stav

V Bangkoku a okolních provinciích přestal platit výjimečný stav, který byl zaveden 22. ledna a který měl mimo jiné negativní dopady na tamní ekonomiku. Thajská...

Výběr článků

Načítám