Hlavní obsah

Nejdražším městem světa je Singapur

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Singapur je celosvětově nejdražším městem. Pro rok 2014 se umístil na špičce žebříčku 131 zemí, který sestavila agentura Economist Intelligence Unit (EIU).

Foto: Profimedia.cz

Singapur

Článek

Silná měna společně s vysokými náklady na provoz vozu a stoupajícími účty za dodávky vody, energie a další nezbytnosti přispěly k tomu, že Singapur vystoupal na špičku žebříčku, napsala dnes agentura AFP. Tento městský stát je také nejdražší na světě na nákup oblečení.

Singapur nahradil Tokio, které bylo na špičce žebříčku v roce 2013. Dalšími městy, která se dostala mezi prvních pět, jsou Paříž, Oslo, Curych a Sydney; Tokio se propadlo na šestou příčku.

Mezi nejlevnější města na světě naopak patří velká indická města včetně Bombaje a Dillí. Největší propad v porovnání s loňským rokem zažil syrský Damašek, který se stal čtvrtým nejlevnějším městem na světě. Ceny tlačí dolů pokračující ozbrojený konflikt v zemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám