Hlavní obsah

Nejatraktivnější ostrovy světa pro rok 2014

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V půlce týdne zveřejnil cestovatelský server Tripadvisor na základě hlasování svých uživatelů desítku nejatraktivnějších ostrovů světa. První místo obhájil belizský Ambergris Caye, na třetí příčce se stejně jako loni objevil populární ostrov Bora Bora ve Francouzské Polynésii. Druhý skončil ostrov Providenciales. Loňské umístění si prohodily ostrovy Ko Tao a Nosy Be.

BEZ KOMENTÁŘE: Ambergris Caye, ostrov středoamerického Belize

 
Článek

1) Ambergris Caye, Belize

Právě největší belizský ostrov Ambergris Caye znovu kraluje žebříčku top ostrovů světa. Cestovatelé tento přes 40 kilometrů dlouhý ostrov vynesli na Tripadvisoru svým hodnocením na zlatou příčku i v roce 2013. Jednou z atrakcí, zejména pro potápěče, je druhý největší korálový útes na světě, který obepíná celé pobřeží země.

Foto: Profimedia.cz

Pláž v San Pedru na ostrově Ambergris Caye

Kdo před zkoumáním podmořského života upřednostňuje spíš pohyb po souši, ocení na Ambergris Caye například zbytky mayského naleziště Marco Gonzalez. Pokud byste během pobytu ve zdejší malebné přírodě zatoužili po troše městského ruchu, ulice města San Pedro nabízejí veškeré vyžití, které turista může potřebovat.

2) Providenciales, ostrovy Turks a Caicos

Turistický ruch se na karibském ostrově, jemuž místní říkají zkráceně Provo, začal rozšiřovat až v 80. letech minulého století. Od té doby tady vyrostlo hned několik přepychových hotelových rezortů. Kupříkladu Seven Stars Resort se v roce 2009 umístil na Tripadvisoru na 9. místě mezi nejluxusnějšími hotely světa.

Foto: Profimedia.cz

Na ostrov Providenciales jezdí mnoho turistů na rodinnou dovolenou.

Co se týče odpočinku a koupání, oblíbená je na Providenciales osm kilometrů dlouhá pláž Grace Bay. Je ideální pro rodinnou dovolenou s malými dětmi, a to zejména díky tomu, že tady nebývají velké vlny.

3) Bora Bora, Francouzská Polynésie

Ostrov se zhruba šesti tisíci stálými obyvateli kdekdo nazývá pozemským rájem. Zatímco místní žijí poměrně skromně, dovolená na Bora Bora patří k těm nejdražším. Zdejší luxus a romantika ve stínu palem přesto láká už několik desítek let tisíce turistů ročně.

BEZ KOMENTÁŘE: Populární Bora Bora

Ti, kteří se ubytují v pobřežních bungalovech, mohou skrze prosklenou podlahu pozorovat tyrkysovou hladinu. Pláže s bílým pískem jsou pak dokonalým místem k relaxaci. Na své si tady přijdou i aktivní turisté. Tak třeba potápěči se na Bora Bora vyřádí pozorováním korálových útesů. Vyrazit se dá také na okružní plavbu kolem ostrova.

4) Marco Island, Florida

Dovolená na floridském ostrově Marco Island v Mexickém zálivu nabízí kromě jiného také pozorování delfínů a dobré podmínky pro řadu vodních sportů, například windsurfing. Restaurace podávají nepřeberné množství lahůdek z ryb a mořských plodů.

Foto: Profimedia.cz

Jedna z pláží ostrova Marco Island

Kromě stálých obyvatel pobývají na ostrově po část roku také zimní rezidenti, kteří se zde schovávají před chladným počasím. Během zimy se tady teplota pohybuje mezi příjemnými 20 a 26 stupni Celsia.

5) Lewis a Harris, Skotsko

Lewis a Harris platí za největší skotský ostrov. Severní, více rovinatá část je známá jako Lewis, zatímco jižní, hornatější, nese jméno Harris. Ostrov byl Tripadvisorem letos jmenován zároveň také nej ostrovem Evropy. Je součástí Vnějších Hebrid.

BEZ KOMENTÁŘE: Lewis a Harris

Ostrov má bohatou historii provázanou s bojovnými Vikingy i Kelty. Vedle kamenných monumentů a divoké zelené přírody lze v těchto končinách navštívit také devítitisícové přístavní město Stornoway (na Lewisu) nebo rozlehlé písčité a liduprázdné pláže.

Ostrovy, které se umístily na zbývajících pěti pozicích
6.NaxosŘecko
7.AitutakiCookovy ostrovy
8.Nosy BeMadagascar
9.Velikonoční ostrovChile
10.Ko TaoThajsko

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám