Hlavní obsah

Valentýnské sněhové zpravodajství

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jestli není posezení u romantické večeře při svíčkách vaší představou o ideální oslavě svátku zamilovaných, zkuste to letos jinak. Dárky jednoduše vyměňte za zážitky. Valentýnský víkend si můžete užít třeba na horách.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Sněhu je dost, užijte si sportovní víkend. Ilustrační foto

Článek

Ačkoliv letošní teplá zima českým skiareálům pěkně zavařila, leckde si příjemně zalyžujete. Například v Harrachově v Krkonoších je ve vyšších polohách okolo 55 centimetrů sněhu. Počítejte ovšem s tím, že je zmrzlý. V lyžařském rezortu Dolní Morava se průměrná výška sněhové pokrývky pohybuje okolo 40 centimetrů.

Jestli máte čas a možnost vyrazit o něco dál než na české a moravské svahy, zajeďte si třeba na Slovensko do Tater. Situace se tady ale místy podobá tuzemským střediskům. Štrbské Pleso hlásí ve vyšších polohách 40 centimetrů sněhu. Tatranská Lomnica - Skalnaté pleso láká sportovce na 40 centimetrů technického sněhu.

Rakouští sousedé jsou na tom se sněhem lépe. Lyžařské středisko Sölden v údolí Ötztal se může pochlubit až 265 centimetry prachového sněhu. Skiareál Zillertal Arena nabízí návštěvníkům 103 centimetrů tvrdého sněhu.

Ještě kousek dál

Skvělé lyžařské podmínky jsou také ve středisku Garmisch-Partenkirchen v Bavorských Alpách. Aktuálně tady na sjezdovkách na hoře Zugspitze leží až okolo dvou metrů tvrdého sněhu. Velký Javor v Bavorském lese nabízí u horní stanice kabinkové lanovky 30 centimetrů sněhu.

Také Itálie bývá pro mnoho českých lyžařů při výběru zimní dovolené volbou, která nezklame. Například Alta Valtellina blízko italských hranic se Švýcarskem hlásí přes 220 centimetrů prašanu. Jihotyrolské středisko Kronplatz/Plan de Corones láká lyžaře na 200 centimetrů tvrdého sněhu.

Za zimními radovánkami můžete vyrazit také do Švýcarska. I tam jsou sněhové podmínky velmi kvalitní. V populární oblasti Svatý Mořic zaujme třeba středisko Corvatsch s více než 240 centimetry prašanu. Až okolo tří metrů prachového sněhu pak na lyžaře čeká v oblíbeném Zermattu.

Reklama

Výběr článků

Načítám