Hlavní obsah

Na nové alpské vyhlídce ochromí závrať snad každého

Novinky, fis

Vysokohorští turisté najdou od soboty ve francouzských Alpách tak trochu adrenalinovou atrakci. Po horských hřbetech se tu nově budou moci rozhlédnout ze skleněné kukaně. Ta vyčnívá z hory Aiguille du Midi, která je součástí Montblanského masivu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Novou atrakcí ve francouzských Alpách je skleněná vyhlídkaVideo: Reuters

 
Článek

Rozhlédnout se kolem dokola po zasněžených horských štítech je zážitkem samo o sobě. Nezapomenutelným ho může učinit třeba malé dobrodružství. Vstup do skleněné budky trčící z hory Aiguille du Midi (3842 metrů) jím rozhodně je.

Nová vyhlídka, která se veřejnosti otevře v sobotu, slabší povahy asi moc nenadchne. Člověk v ní totiž skoro ztratí pocit pevné půdy pod nohama. Skrze sklo uvidí pod svými podrážkami hrozivě strmý a skalnatý svah hory. Více než 1000 metrů „ničeho” způsobí alespoň chvilkovou závrať snad všem, kteří se sem odhodlají.

Hora Aiguille du Midi ovšem není zvláštní jen kvůli nové vyhlídce. Zdejší lanovka, fungující už od poloviny 50. let minulého století, je kabinová lanovka s největším převýšením na světě. Její dolní stanice se nachází ve výšce 1035 metrů nad mořem. Následně putuje lanovka až do výšky 3777 metrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám