Hlavní obsah

Pompézní olympijské městečko tak, jak ho vidí ptáci

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Takřka městem ve městě by se dal nazvat rozlehlý a nákladný areál v ruském Soči připravený na zimní olympijské hry 2014. Ty odstartují 7. února 2014. Dnes již téměř dokončené stadióny a komplexy pak zaplní desítky tisíc fanoušků z celého světa. Soči ovšem může být v následujícím roce atraktivním turistickým cílem nejen kvůli sportu.

Foto: Profimedia.cz

Skokanské centrum Russki Gorki z ptačí perspektivy

Článek

V poslední době se o ruském Soči mluví výhradně v souvislosti se zimní olympiádou. Aby taky ne, když tu bylo vybudováno nejdražší olympijské středisko všech dob. Přípravy na veledůležitou sportovní událost už vyšly v přepočtu na zhruba bilión korun.

Foto: Profimedia.cz

Obří budovy Olympijského parku v Soči

Nejdražší stavbou je stadión Fišt, jehož výstavba stála v přepočtu asi 12 miliard korun. V únoru 2014 budou tisíce sportovních fandů soustředěny například také na hokeji v zimním stadiónu Bolšoj, na biatlonu v komplexu Laura, ve skokanském centru Russki Gorki nebo v sáňkařském areálu Sanki.

Pryč od stadiónů

Příští rok do Soči bezpochyby nejvíce lidí zamíří právě za sportem, přesto alespoň někteří cestu jistě propojí také s bližším poznáním města i jeho okolí. Soči leží mezi úpatím majestátného Kavkazu a pobřežím Černého moře. Je označováno za nejdelší město Evropy. Rozpíná se totiž (včetně příměstských oblastí) až do délky 147 kilometrů.

Navštívit v Soči můžete samozřejmě třeba muzea či historické městské budovy. Unikátním zážitkem je ovšem výlet do Kavkazské biosférické rezervace. Tu v roce 1999 zapsalo na svůj seznam UNESCO. Je totiž domovem mnoha chráněných druhů rostlin a živočichů. Lze sem vyrazit celoročně.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám