Hlavní obsah

Fantastická světelná show změnila centrum Mexico City k nepoznání

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Centrum Mexico City se od čtvrtka do neděle obléklo do hávu světel. Barvy a nejrůznější animace přitahovaly pozornost kolemjdoucích nejen na fasádách domů, ale také na plátnech v parcích, kde si diváci mohli užít nápaditou stínohru.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Atraktivní světelné projekce oživily historické centrum Mexico CityVideo: Reuters

 
Článek

Mezinárodní festival světel Filux 2013 rozveselil na čtyři dny, od čtvrtka 7. do neděle 10. listopadu, historické centrum Mexico City. Videoprojekce zdánlivě rozhýbaly budovy dvou muzeí stejně jako Garibaldi Plaza či Plaza de la Conchita.

Historické domy, které by člověka běžně asi příliš nezaujaly, nešly díky světelnému umění přehlédnout ani zdálky. Jejich nová pestrobarevná ozdoba přitahovala diváky jako magnet. A přesně o to organizátorům festivalu šlo.

Kreativní promítání doplnil také hudební doprovod. Na tvorbě projekcí se podílely desítky mexických i zahraničních umělců. Tato show už byla k vidění také v Německu, Francii a Japonsku.

Reklama

Související témata:

Související články

Mexiko propadlo hmyzím delikatesám

Hostina hodná aztéckých králů se vrací do mexických restaurací, které nabízejí pochoutky připravené z hmyzu, na nichž si kdysi pochutnávali zdejší vládci. Ani...

Hororový ostrov je posetý stovkami panenek

Necelých 30 kilometrů za Mexico City jezdí turisté navštěvovat prapodivný ostrůvek na kanále La Xichimilco (anglický název Xochimilco). Cestovatelskou atrakcí...

Výběr článků

Načítám