Hlavní obsah

Návštěvnost pařížského Disneylandu dramaticky klesla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Do zábavního parku Disneyland Paris, nejnavštěvovanějšího soukromého turistického cíle v Evropě, přišlo letos o milión lidí méně než loni. Podle jeho provozovatele Euro Disney za to může snížená kupní síla obyvatel v důsledku krize, uvedla ve čtvrtek agentura AFP.

Foto: Profimedia.cz

Pařížský Disneyland

Článek

V roce 2012 pomohly oslavy 20. výročí založení parku v Marne-la-Vallée u francouzské metropole přilákat 16 miliónů návštěvníků. Jejich počet klesl na 14,9 miliónu v letošní sezóně, která tradičně skončila koncem září, upřesnila společnost.

"Rok 2013 byl složitý pro celý turistický a zábavní průmysl v Evropě," zdůraznil ve čtvrtek podle AFP šéf společnosti Euro Disney Philippe Gas. Návštěvnost poklesla hlavně kvůli úbytku francouzských klientů, kterých přišlo o 600 000 méně.

Pokles byl zaznamenán i u italských a španělských klientů. Návštěvnost nezachránilo ani to, že oproti loňskému roku přijelo letos o něco více Britů a Němců. Zda snížený počet návštěvníků nesouvisí s upadající kvalitou zábavního parku, jeho provozovatelé nekomentovali. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám