Hlavní obsah

Romantický mys je rájem sebevrahů

Novinky, Klára Fischleinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Desítky miliónů let starý křídový mys Beachy Head na pobřeží anglického hrabství East Sussex je smutnou vzpomínkou na konec bezpočtu lidských životů. Někteří tady svůj život ukončili dobrovolně, u jiných smrt zapříčila nehoda.

BEZ KOMENTÁŘE: Oslnivě bílý mys působí idylicky. Ve skutečnosti se tu už ale odehrála řada tragických příběhů

 
Článek

Na první pohled je romantické místo ideální k odpočinku, focení nebo prostě jen k tichému přemýšlení. Na více než 160 metrů vysokém křídovém mysu Beachy Head, západně od města Eastbourne na jihu anglického hrabství East Sussex, si člověk připadá nezvykle blízko nebe. A při pohledu dolů také nebezpečně daleko od země.

Foto: Profimedia.cz

Na fotografiích působí mys Beachy Head idylicky.

Pobřeží, které bedlivě střeží bílé stěny mysu, zdobí pruhovaný červenobílý maják. Ten celému místu dodává zvláštní atmosféru, jež by skvěle zapadla do filmového ztvárnění zamilovaných příběhů Rosamundy Pilcherové, stejně jako do temného prostředí hororů.

Tip

Z města Eastbourne jezdí k mysu Beachy Head turistický autobus.

Mys Beachy Head je nechvalně proslulý tím, že jeho strmé stěny vyhledávají sebevrazi. Každý rok přibyde několik dalších. Tragické příběhy pak doplňují úmrtí nepozorných turistů. Nad příkrým kamenným srázem mysu stačí udělat o pouhý jeden krok navíc a ten se stane tím posledním.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám