Hlavní obsah

Paříž zahájila výstavu o slavné návrhářce Coco Chanel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tokijský palác v Paříži zve turisty od neděle 5. května do středy 5. června na expozici věnovanou proslulé módní návrhářce Coco Chanel. Je nazvaná No.5 Culture Chanel a přibližuje jednotlivé životní etapy i zájmy Gabrielle Chanelové, která vytvořila jednu z nejslavnějších módních značek na světě. Vstup na výstavu je zdarma.

Foto: Profimedia.cz

I po 42 letech od její smrti je jméno Coco Chanel v oblasti módy legendou. Pařížská výstava v Tokijském paláci se tedy jistě bude těšit velkému zájmu francouzské veřejnosti i zahraničních turistů.

Článek

Prohlídka pařížské výstavy mapující život Coco Chanel začíná v jakési vertikální zahradě hyacintů a končí v ateliéru ukazujícím složení slavného parfému No.5. Tam jsou vystaveny také herbáře s květinami, jež měla světoznámá módní návrhářka v oblibě.

V expozici jsou tři souběžné řady vitrín, které připomínají flakón onoho slavného parfému, jenž vznikl v roce 1921 a stále se prodává. Každá z vitrín ukazuje zdroje inspirace Coco Chanel: události, které poznamenaly její život či oblíbené lokality. Ukázán je tu například sirotčinec v Aubazine ve Francii, kde vyrostla, její cesty do Itálie či velký zájem o astrologii.

V rámci výstavy v pařížském Tokijském paláci (Palais de Tokyo) jsou také umělecká díla, fotografie, filmy a předměty ze světových muzeí či soukromých sbírek připomínající významné umělce ze začátku 20. století, jakými byli třeba Modigliani, Picasso, Apollinaire, Stravinskij či Dalí.

Reklama

Související témata:

Související články

Nejekologičtější dům světa je v Paříži

Nejekologičtější budovou světa je centrála společnosti Schneider Electric v Paříži. Jako vůbec první na světě získala nejvyšší ohodnocení „Outstanding“...

Výběr článků

Načítám